In urma cu cateva generatii, avocatura era studiata doar de tinerii din familiile bune. Mai exact, de copiii ai caror parinti aveau o situatie financiara foarte buna, care, la randul lor, aveau profesii renumite, precum: doctor, profesor, bancher, avocat. Nu oricine isi permitea sa studieze dreptul. Aveai nevoie de ani de pregatire, cu profesori universitari. Dupa finalizarea studiilor, tinerii avocati trebuiau sa isi faca stagiatura la cabinete de avocatura cunoscute, alaturi de avocati cu renume. Iar listele erau lungi si asteptarea pe masura, astfel incat influenta pe care o aveau parintii tanarului avocat, ii putea inlesni acestuia intrarea pe listele de avocati stagiari ai unor case de avocatura consacrate. Intrarea era si mai dificila in orasele mari, centre universitare, in care existau Facultati de Drept. Astfel, consacrarea ca avocat in Bucuresti sau Iasi era mult mai dificila decat intr-un orasel mai mic, de provincie. Astazi, putine lucruri s-au schimbat in aceste privinte.

avocatiAcesta era modul prin care se obtinea titulatura de avocat, in Romania. Teoretic, nici astazi lucrurile nu stau diferit. Doar ca, un loc cat mai in fata pe o lista de avocati, se poate negocia destul de usor. O Universitate foarte cunoscuta, ajutorul unui cabinet de avocatura renumit costa doar cateva mii de euro. Daca personajul in cauza este dotat si cu un caracter indraznet, cu siguranta va fi un avocat de succes.

Ce facem insa cu tinerii studiosi care isi termina studiile de avocatura in Universitatile de stat si care nu au nicio sustinere pentru a-si urma visul? Pentru numele lor, lista de avocati este inchisa? Pot practica meseria de avocatura intr-o societate in care primeaza situatia financiara?

Vezi si:  Ce taxe suplimentare percep birourile de traduceri sau traducatorii autorizati independenti?

O parte din tinerii absolventi se reprofileaza. Uita de visul lor si devin fie functionari publici, fie jurnalisti, fie practica meserii total opuse studiilor realizate.

Cealalta parte de avocati, proaspat iesiti de pe bancile scolii, se arunca in lupta de supravietuire. Bat pe la usile cabinetelor de avocatura. Isi trimit CV-uri si scrisori de intentie, apeleaza chiar la sfaturile profesorilor din facultate. O parte dintre tinerii avocati renunta dupa cativa ani la visul de a-si vedea numele intr-o lista oficiala de avocati a vreunui Barou. O parte continua sa spere si sa viseze ca vor deveni, candva, avocati cunoscuti.

Daca esti in cautarea unui avocat, sau daca esti un tanar absolvent de avocatura care nu stie in ce directie sa mearga, poti apela la listele de avocati afisate on-line.

Salveaz?

Salveaz?

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *