Centrale termice pe gaz – traditionale si cu condensare

0

Cu cat vremea se inrautateste mai mult, cu atat ne gandim mai mult la sisteme de incalzire cat mai bune. Din acest motiv avem nevoie sa cunoastem cat mai multe despre centrale termice si cum functioneza ele pentru a face alegerile optime. In ceea ce priveste centralele termicep pe gaz, cele doua mari categorii intre care trebuie facuta alegerea se refera la centralele termice traditionale si centralele termice cu condensare.

Primul aspect care o sa iasa in evidenta celui care doreste sa achizitioneze o centrala termica este diferenta de pret destul de mare dintre cele doua. O centrala termica cu condensare are de cele mai multe ori un pret aproape dublu fata de una traditioanala.

Dincolo de pret, diferenta dintre cele doua este la nivel de functionare. O centrala termica cu condensare poate economisi combustibilul mult mai bine. Astfel ca, investitia initiala poate fi recuperanta in timp de catre consumator. Acesta este si motivul pentru care unii consumatori prefera o astfel de centrala. Pe termen lung, achizitia se dovedeste mai economicoasa. Pe langa faptul ca reuseste sa reduca factura la gaze, acest tip de centrala este considerat a fi si mai eco-friendly.

Cu toate acestea, centrala termica cu condensare nu este recomandata oricarui tip de locuinta. Centralele termice murale de apartament, traditionele se potrivesc mult mai bine pentru incalzirea unor suprafete relativ mici sau medii. Cele cu condensare sunt mult mai potrivite pentru suprafete mari de incalzit, unde economisirea de combustibil este mai vizibila. Recuperarea banilor pentru achizitia initiala se va face in cativa ani.

In concluzie, inainte de a face o alegere finala in ceea ce priveste centrala termica pentru apartamentul tau, asigura-te ca ai evaluat alternativele si fiecare beneficiu pe care il are fiecare tip de centrala termica. Apoi, in functie de nevoile si bugetul tau vei putea trece la pasul urmator.

Vezi si:  Ne topim de caldura sau ne punem aer conditionat?
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *