Confort si economii cu rulouri exterioare

0

Recent am facut un bilant al cheltuielilor casei si am constatat ca mai bine de jumatate din cheltuielille lunare merg catre furnizorul de electricitate.

De ce? Pentru ca aparatele de aer conditionat din casa functioneaza aproape continuu si aceasta numai pentru a mentine o temperatura acceptabila de 23-24 de grade Celsius. Apartamentul in care locuiesc este orientat catre cele 3 puncte cardinale din care bate soarele: est, sud si vest si desi e inconjurat de coroanele copacilor din fata blocului, radiatia calorica solara tot patrunde prin geam si niciun fel de draperii nu opresc transferul de caldura spre interior. Asa ca am inceput sa ma documentez asupra unei alternative economice, care de preferinta sa nu foloseasca energie electrica si sa fie usor de intretinut.

Profesionistii in domeniu mi-au recomandat Rulouri exterioare cu lamele din aluminiu umplute cu spuma poliuretanica termoizolanta. Acestea se monteaza pe fatada cladirii, nu conteaza daca locuiti la bloc sau la casa, si se trag peste golul ferestrei astfel incat sa impiedice patrunderea razelor solare in incaperi.

Rezultatul este ca in interior se va mentine o temperatura constanta de circa 25 de grade Celsius, oricat de cald ar fi afara. Este usor sa va dati seama ca in astfel de conditii aparatele de aer conditionat devin inutile pentru multe ore pe zi, iar uneori pot sta oprite pe durata intregii zile. In plus, va puteti bucura de aer proaspat intreaga zi pentru ca rulourile nu va impiedica sa deschideti fereastra pentru a aerisi.

Sortimentele de Rulouri exterioare sunt disponibile in toate culorile, chiar daca o anumita nuanta nu face parte din paletarul oferit de firma care produce rulouri, o puteti comanda pentru ca metoda de finisare prin eloxare permite orice personalizare de acest fel. In aceste conditii designul locuintei poate fi adus la un nou nivel si improspatat cu elemente foarte elegante si mai ales eficiente.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *