Cultura si importanta cartilor de vizita

0

Nu multi oameni stiu ca aceste modalitati de promovare nu sunt o aparitie recenta, ci parte a unor traditii ce dateaza de secole. Datarile istorice arata ca aceste carti vizita erau utilizate pe continentul asiatic, in indepartata China, inca din jurul anilor 1400. Ritualul acesta inca persista in Asia, referindu-ne aici la un schimb, oficial. Mai tarziu, in Europa, a fost preluata aceasta moda – filmele ce ilustreaza acele epoci, cat si operele literare a caror actiune este plasata in jurul secolelor XVIII-XIX arata cum vizitatorii, inainte de fi primiti de catre gazda, dadeau o carte de vizita majordonului – acesta o arata apoi stapanului casei. Bineinteles, epoca aristocratiei de acest tip s-a incheiat. Totusi, nu era un lucru neobisnuit ca acest fenomen sa continue in multe tari precum Anglia, Franta si asa mai departe.

S-ar putea ca multi dintre noi sa ne intrebam care mai este rostul acestor carti de vizita in contextul in care aproape orice organizatie, institutie, companie, asociatie si numeroase persoane fizice detin un site (sau un blog) in care sunt prezentate toate datele de pe aceste mici cartonase, plus detalii legate de portofoliu, clienti, servicii, produse, date de contact. A comanda carti de vizitapare astfel un moft, mai degraba decat a fi o necesitate – lucru ce insa nu este deloc adevarat. Aceste instrumente se pot potrivi personalitatii fiecaruia, fiind usor de adaptat – pe langa imprimarea standard, pe o parte, se poate adauga tiparirea pe verso – aici pot fi afisate informatii precum harta locatiei, o anumita reducere, o oferta limitata, fotografii cu produse, sfaturi, citate etc.

Astfel, comanda acestor carti de vizita se transforma in ceva creativ, original, care poate sa includa atat raportul dumneavoastra cat si al specialistiilor care se implica in elaborarea acestora si imprimarii ulterioare – fie ca veti alege un stil monocrom, pe o fata, pe carton, plastic, pliate, in relief, stantate, lacuite. Timpul necesar acestor operatiuni este foarte scurt, iar beneficiile nu vor intarzia sa apara. Imaginea dumneavoastra ca si companie va fi mai intarita, dar si ca persoana fizica. Numele, datele de contact, site-ul vor fi mai usor retinute – astfel ca la un moment dat, cel care v-a cunoscut sa fie la doar un telefon sau email distanta de o colaborare cu dumneavoastra.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *