Cum te ajuta somnul si visele

0

Somnul si implicit visele sunt o componenta importanta a vietii noastre. Somnul este o bucata de timp caracterizata prin miscare putina sau deloc.

Pentru multi oameni inseamna, o perioada de inactivitate, dar nimic nu este mai putin adevarat ca aceasta pentru ca in timpul somnului sunt active tot felul de procese in corpul si mintea noastra. Unul dintre acestea este procesul de a visa.

Visele apar in fiecare noapte si dup? cum sustin cele mai multe studii, visele ajuta la regenerarea creierului. Dac? nu ar exista visele, viata omului ar fi total altfel pentru ca, spun expertii, ar exista o predispozitie extrem de mare spre nebunie din partea speciei umane, si se pare ca si din partea animalelor.

La ce ne ajuta somnul

Unul din lucrurile recent descoperite ne sugereaza ca somnul ajuta sa slabesti mai mult cand tii dieta. Cercet?torii canadieni, pentru ca despre ei este vorba, afirm? c? cele dou? sfaturi oferite de medici celor care vor s? sl?beasc? „mananca mai putin sau mai sanatos” ?i „fa mai multa miscare” ar trebui insotite si de sfatul: „dormi mai mult”. De aceea, cercetatorii afirma ca este foarte important ca programele de slabit sa includa sfaturi referitoare la durata somnului, acest lucru urmand sa creasca ratele de succes.

Alt lucru demonstrat este ca cei care dorm mai putin de sapte ore si jumatate pe noapte prezinta un risc de pana la patru ori mai ridicat de a se imbolnavi de inima si a face infarct.

Iar un lucru foarte important, poate cel mai important, este ca somnul in special noaptea ajuta la dezvoltarea memoriei, somnul refacand legaturile dintre celulele nervoase de la nivel cerebral, importante in procesul de memorie si invatare.

Importanta viselor

O alta cercetare recenta ne prezinta faptul ca, visand, deci cu ajutorul viselor, scapi de amintirile neplacute din viata ta, in plus ne ajuta sa nu fim afectati din cauza unor evenimente neplacute sau traumatizante. Poate ca din acest motiv, uneori, suntem sfatuiti ca, inainte sa luam o decizie cruciala, dupa un eveniment destul de neplacut, sa mai asteptam o zi – visul de peste noapte ne poate linisti temerile si ne poate ajuta sa luam o decizie mai buna.

Se mai spune ca prin intermediul cosmarurilor, creierul ne pregateste pentru a face fata unor situatii infricosatoare, amenintatoare sau stresante. O caracteristica deosebita a acestuia este faptul ca adapteaza cosmarurile pe masura ce intaintam in varsta astfel incat situatiile simulate sa fie de actualitate: daca atunci cand suntem copii visam ca suntem fugariti de caini, ne pierdem de mama sau altele asemenea, atunci cand suntem adulti visam ca facem accident cu masina, ne moare cineva apropoiat sau alte vise neplacute.Visele pot fi si interpretate. Interpretarea viselor se face in functie de caracteristicile, psihice sa le zicem ale persoanei care a visat. De pilda, pentru o persoana sentimentala sunt importante visele in care are loc o relatare, o “poveste”, in timp ce pentru persoanele dinamice si putin sentimentale, relevante sunt visele in care acea persoana actioneaza sau se viseaza intr-o relatie, intr-o discutie cu alta persoana.

De aceea folosirea unui dictionar de vise este foarte importanta mai ales atunci cand se pun in relatie simbolurile prezentate in dictionar in paralel cu trairile interioare ale persoanei care viseaza. Practic visele ne spun multe despre cum creierul nostru proceseaza informatiile si reflecta in principal grijile pe care le avem precum si preocuparile noastre in mediul social, preocupari la care cautam sa le dam de cap atunci cand dormim.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *