Dovezi stiintifice ca bautorii de cafea sunt mai sanatosi
Cafeaua este o bautura extrem de populara care nu inceteaza sa suscite interesul cercetatorilor. Bautura care creeaza dependenta si energizanta, aceasta poate fi consumata in orice moment al zilei. Unele persoane o consuma dimineata, altele dupa-amiaza. Cafeaua a fost criticata mai multi ani in principal datorota cofeinei pe care o contine si care ar putea fi nociva pentru sanatate. Insa, parerile sunt impartite. Iata cateva dovezi stiintifice care arata ca adeptii acestei bauturi sunt mai sanatatosi decat altii.
Cafeaua revitalizeaza creierul. Cafeaua de dimineata reprezinta o modalitate ingenioasa de a incepe ziua. Consumatorii acestei bauturi o apreciaza deoarece are darul de a ne revigora, de a ne trezi si de a ne revitaliza creierul. O cafea pare solutia ideala pentru a incepe cat mai bine ziua.
Cafeaua prelungeste viata. Revista medicala JAMA a publicat un studiu conform caruia cafeaua ar prleungi considerabil durata de viata. Fie consumi una sau mai multe, efectul este acelasi. Marii consumatori de cafea sunt mai putin expusi la riscurile de a suferi un AVC sau boli cardiovasculare.
Cafeaua limiteaza riscurile de a suferi de boli incurabile. Datorita antioxidantilor prezenti in cafea, adeptii acesteia isi pot pastra forma fara probleme. Cafeaua ar fi un aliment benefic pentru sanatate. Bautorii au mai putine sanse de a contracta boli incurabile cum ar fi cancerul de ficat sau cancerul colorectal. Acizii clorogenici existenti in cafea ar avea proprietati anti-inflamatorii.
Cafeaua stimuleaza energia. Da, esti deja informat in acest sens insa nu este grav, repetitia este mama invataturii. Nivelul nostru de performanta este cu 12% crescut dupa consumul unei cesti de cafea. Sportivii vor fi de doua ori mai activi si mai rezistenti dupa consumul de cafea.
Cafeaua ne scapa de stres. Consumatorii de cafea nu risca sa fie atat de afectati de stres. Datorita faptului ca sporeste productivitatea, reduce in mod considerabil presiunea resimtita de catre creier.