|

Dovezi stiintifice ca bautorii de cafea sunt mai sanatosi

Cafeaua este o bautura extrem de populara care nu inceteaza sa suscite interesul cercetatorilor. Bautura care creeaza dependenta si energizanta, aceasta poate fi consumata in orice moment al zilei. Unele persoane o consuma dimineata, altele dupa-amiaza. Cafeaua a fost criticata mai multi ani in principal datorota cofeinei pe care o contine si care ar putea fi nociva pentru sanatate. Insa, parerile sunt impartite. Iata cateva dovezi stiintifice care arata ca adeptii acestei bauturi sunt mai sanatatosi decat altii.

Cafeaua revitalizeaza creierul. Cafeaua de dimineata reprezinta o modalitate ingenioasa de a incepe ziua. Consumatorii acestei bauturi o apreciaza deoarece are darul de a ne revigora, de a ne trezi si de a ne revitaliza creierul. O cafea pare solutia ideala pentru a incepe cat mai bine ziua.

Cafeaua prelungeste viata. Revista medicala JAMA a publicat un studiu conform caruia cafeaua ar prleungi considerabil durata de viata. Fie consumi una sau mai multe, efectul este acelasi. Marii consumatori de cafea sunt mai putin expusi la riscurile de a suferi un AVC sau boli cardiovasculare.

Cafeaua limiteaza riscurile de a suferi de boli incurabile. Datorita antioxidantilor prezenti in cafea, adeptii acesteia isi pot pastra forma fara probleme. Cafeaua ar fi un aliment benefic pentru sanatate. Bautorii au mai putine sanse de a contracta boli incurabile cum ar fi cancerul de ficat sau cancerul colorectal. Acizii clorogenici existenti in cafea ar avea proprietati anti-inflamatorii.

Cafeaua stimuleaza energia. Da, esti deja informat in acest sens insa nu este grav, repetitia este mama invataturii. Nivelul nostru de performanta este cu 12% crescut dupa consumul unei cesti de cafea. Sportivii vor fi de doua ori mai activi si mai rezistenti dupa consumul de cafea.

Cafeaua ne scapa de stres. Consumatorii de cafea nu risca sa fie atat de afectati de stres. Datorita faptului ca sporeste productivitatea, reduce in mod considerabil presiunea resimtita de catre creier.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...