Efecte speciale cu gheata carbonica

0
gheata carbonica

In ciuda numeroaselor aplicatii ale ghetii carbonice in industria alimentara, medicala si in domeniul industrial, gheata carbonica sau dry ice este cel mai bine cunoscuta pentru aplicatiile sale in domeniile efectelor speciale. Motivul pentru care gheata carbonica pentru efecte speciale este atat de populara este particularitatea acestui compus (dioxidul de carbon) de a trece din stare solida direct in stare gazoasa, cu alte cuvinte lipsa starii lichide. Din acest motiv, gheata uscata este excelenta pentru obtinerea diverselor efecte de fum, fie ca este folosita de catre specialisti in masini de fum greu, fie ca este folosita acasa, prin metode mai simpliste.

Utilizarile ghetii carbonice in domeniul efectelor speciale.

gheata carbonicaGheata carbonica este folosita pentru efectul sau de fum pentru cele mai diverse scopuri, de la Hollywood, la filmarile de videoclipuri, la nunti, evenimente speciale si chiar pentru micutele petreceri de Halloween.

Gheata carbonica in filme si videoclipuri: In timpul filmarilor, utilizarea ghetii carbonice are avantajul ca este mai densa decat fumul produs de masinile de fum si mai alba, de aceea efectul dat pe camera este mai impresionant. Aceasta este preferata la filmarea videoclipurilor sau la scenele filmate in interior in care este nevoie de ceata, deoarece este nontoxica.

Gheata carbonica pentru petreceri: La petreceri, evenimente sau nunti, dry ice se foloseste in mod special pentru efectul de fum sau “patura de nori” de pe scena sau de pe ringul de dans. Ca si in cazul filmarilor, la astfel de evenimente se folosesc aparate speciale, masini de fum greu. Aceste masini sunt de obicei dreptunghiulare, negre si cu un aspect subtil, astfel incat sa nu distraga prea mult atentia. Se mai foloseste gheata carbonica si pentru bauturi, datorita efectului spectaculos de fum efervescent pe care aceasta il are in contact cu lichidele.

Vezi si:  Cum alegi cel mai bun aragaz?

Efecte speciale cu gheata carbonica facute acasa

Farmecul ghetii carbonice este acela ca nu necesita masinarii complexe si profesionisti pentru a obtine acel efect infricosator de ceata sau fum efervescent perfect pentru Halloween. Se pot obtine foarte usor efecte speciale cu gheata carbonica intr-o camera sau gradina, ce pot fi umplute de ceata folosind galeti cu gheata uscata in fiecare colt al perimetrului, peste care se toarna treptat apa fierbinte.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *