|

9 curiozitati despre Bitcoin

De la prima mentiune a termenului de moneda virtuala Bitcoin in 2008, despre aceasta moneda digitala au fost lansate numeroase zvonuri, a fost criticata sau proslavita.

Si, pentru ca este vorba despre bani, si (aproape) nimic nu starneste interesul si atractia oamenilor la fel de tare ca banii, si acum au aparut diverse personaje, legende si mituri, povesti si intamplari care dovedesc insa cat de surprinzatoare este evolutia acestei monede.

bitcoin onlineStiati, de exemplu, ca nimeni nu cunoaste adevarata identitate a inventatorului Bitcoin? Acesta s-a prezentat lumii sub un pseudonim, Satoshi Nakamoto, nume pe care l-a pastrat pana la retragerea sa din proiect in anul 2012 si chiar si dupa. Desi au existat mai multe zvonuri legate de acest subiect, si un barbat din SUA chiar a afirmat ca el este cel cautat, nimeni nu a adus dovezi in acest sens.

Iata si alte curiozitati despre ce este Bitcoin

1. Numarul de bitcoini ce pot fi generati vreodata este limitat la 21 de milioane. Sistemul diminueaza periodic numarul de bitcoini nou emisi la fiecare bloc, pana cand si ultimul va fi emis. Acest lucru se pare a fi situat in jurul anului 2040.

2. Prima data cand cineva a platit efectiv cu ajutorul bitcoinilor a fost in 2010, cand un american a comandat o pizza pentru care a platit 10.000 de bitcoini. In prezent aceasta este considerata cea mai scumpa pizza din lume, caci astazi ea ar valora nu mai putin de 27 de milioane de dolari. De atunci, 22 mai (ziua in care a fost facuta comanda respectiva) este sarbatorita ca Ziua Bitcoin Pizza pentru a sarbatori cele mai scumpe pizze din istorie.

3. Poti cumpara sau vinde Bitcoin in Romania de la case de schimb valutar online specializate in acest tip de tranzactii. Operatiunea se face la cursul momentului, afisat in permanenta pe site.

4. Lamborghini este prima companie din domeniul auto care a acceptat bitcoini ca metoda de plata pentru masinile sale

5. In 2017 o pictorita romanca a vandut un tablou pentru suma de 2 bitcoini, aproximativ echivalentul la acea data a 4500 de dolari. Este prima data cand un pictor isi vinde astfel creatiile.

6.Cel mai mare numar de bitcoini pastrati intr-un singur portofel apartin FBI. Biroul federal american de investigatii a confiscat peste 150.000 de monede in urma inchiderii unui site si a unei retele de trafic de droguri si alte asemenea lucruri interzise. SilK Road, site-ul in cauza, era condus de Ross Ulbricht care, desi este arestat, se pare ca a reusit sa ascunda cea mai mare parte din bani, FBI confiscand doar 20% din totalul lor.

7. Cel mai bogat om in Bitcoin este insa chiar inventatorul sau, care are mai mult de 1 milion de monede Bitcoin, distribuit in mai multe portofele digitale.

8. Un norvegian a cumparat in 2010 suma de 5000 de bitcoini pentru 26.6 dolari si a uitat de ei pana in 2013, cand acestia valorau mai mult de 850.000 de dolari.

9. Dell si Microsoft se numara printre marile corporatii care accepta bitcoini ca metoda de plata pentru produsele lor.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...