Alege creditul de care ai nevoie in functie de destinatia acestuia

0

Daca aveti nevoie sa va cumparati o locuinta, atunci alegerea fireasca este un credit ipotecar sau Prima Casa, daca va incadrati in conditiile impuse de acest program guvernamental.

Pentru achizitia unei masini puteti apela la credite auto sau leasing auto, dar si la credite nevoi personale cu sau fara garantie ipotecara. Daca pana anul trecut un credit de nevoi personale cu garantie ipotecara putea fi acordat pe o perioada care depasea si 30 de ani la unel banci, dupa noile reglementari impuse de catre Banca Nationala a Romaniei, perioada maxima a fost redusa la 5 ani.

Modificarea a fost facuta tocmai pentru a limita posibilitatea clientilor de a se imprumuta pe o perioada foarte lunga, de 30 de ani, pentru a cumpara un bun care are o durata de viata mai scurta. De exemplu, daca un client a cumparat o masina pe baza unui imprumut acordat pe o perioada de 30 de ani, asa cum a fost cazul in trecut, dupa 10 ani valoarea masinii este aproape zero, dar creditul continua pentru inca 20 de ani.

Este indicat asadar sa ne indatoram pe o perioada care sa nu depaseasca perioada de functionare a bunului finantat.

Pentru nevoile curente de bani, exista imprumutul de nevoi personale fara garantii imobiliare, cel mai accesat tip de imprumut de catre romani, deoarece nu necesita o documentatie complexa sau existenta unei garantii imobiliare. Majoritatea bancherilor acorda acest tip de credit in termen de cateva zile sau in unele cazuri 24 de ore de la punerea la dispozitie a bancii a documentatiei complete. Documentatie care in cele mai multe cazuri presupune existenta documentelor de identitate pentru solicitant si codebitori, documente care sa ateste veniturile obtinute si fisa fiscala pe ultimul an de zile.

Vezi si:  Cum poti obtine cea mai buna dobanda la depozite bancare

Ca si in cazul creditului de nevoi personale garantat cu ipoteca, perioada maxima a fost limitata la 5 ani. Suma maxima acordata prin acest tip de imprumut ajunge la un maxim de 10.000 euro, cu toate ca exista unele banci care ofera sume mai mari in anumite conditii. Evident suma maxima acordata este legata si de veniturile prezentate, corelate cu datoriile existente.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *