Banca iti da mai putini bani la retragerea depozitului in numerar

0

Nu putini sunt romanii care au constatat ca la scadenta depozitului au primit mai putini bani decat suma initiala depusa in banca plus dobanda acumulata.

Vinovat pentru aceasta diferenta este comisionul de retragere numerar, care in cazul depozitelor in valuta sau in lei cu dobanzi mici poate conduce la situatia amuzanta, daca nu chiar tragica, ca la final clientul sa primeasca din partea bancii mai putini bani decat a depus in banca.

Bancile care taxeaza clientii pentru retragerile de numerar din banca a economiilor depuse intr-un depozit bancar, solicita in general un comision de 0.5% din suma depusa.

Astfel, pentru un depozit la termen constituit pe o perioada de 3 luni cu o dobanda cu o dobanda de 2% la euro, dobanda neta acumulata dupa 3 luni este de 42 lei pentru un depozit cu valoarea de 10.000 euro. Comisionul de retragere numerar se ridica la 50 de euro, cu 8 euro mai mult decat suma depusa initial. La scadenta veti retragere din banca 9992 euro, situatie in care mai bine pastrati banii acasa, putem spune ca am platit bancii in acest caz 8 euro pentru ca a pastrat in siguranta banii nostri.

Printre bancile care va solicita acest comision la scadenta depozitelor sunt: Raiffeisen Bank, Millennium Bank, Unicredit Tiriac Bank, Intesa SanPaolo, ING Bank, Bancpost, BRD sau BCR. In cazul unora dintre aceste banci, exista si depozite bancare pentru care comisionul este zero sau se ofera anumite conditii prin care sa beneficiati de comision zero.

Majoritatea bancilor au ales sa renunte la acest comision in ziua sau zilele urmatoare scadentei depozitului la termen, cum este cazul la CEC Bank , Alpha Bank, Volksbank sau alte banci.

Vezi si:  Plateste-ti ratele la credit folosind cel mai bun curs valutar

Atentie asadar la depozitul bancar constituit, verificati inainte daca la scadenta aveti de platit vreun comision, pentru ca acesta va afecteaza randamentul obtinut de pe urma plasarii banilor in banca.

Daca aveti economii si vreti sa le plasati in banca pe o perioada scurta de timp, iar la scadenta doriti sa ii retrageri in numerar, atunci alegeti o banca care nu va taxeaza cu un comision la retragere, altfel riscati sa platiti bancii aceasta favoare. Situatia este frecventa mai ales pentru economiile in euro sau dolari, pentru care dobanzile sunt mici, insa poate aparea si la lei pe masura ce dobanzile continua sa scada.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *