|

Ce este cursul valutar?

Intr-o lume in care banii sunt cei care conduc, in diferite forme, sa stii ce este cursul valutar este un lucru foarte important. Fie ca vrei sa faci anumite tranzactii, fie ca vrei sa-ti tii banii intr-o anumita moneda sau sa devii investitor pe piete ca Forex, sa stii ce este cursul valutar iti este de mare ajutor. Tocmai din acest motiv incercam astazi sa descoperim cu exactitate acest lucru pentru a fi de folos cat mai multor persoane.

Foarte simplu si pe scurt, cursul valutar reprezinta pretul unei monede exprimat printr-o alta moneda. Daca luam ca exemplu leul si euro, euro avand o mai mare valoare, spunem ca la cursul valutar, un euro costa 4,38 lei. Acest lucru reprezinta definitia de baza a cursului de schimb valutar.

Cursul valutar devine astfel pretul de vanzare sau de cumparare a unei monede. Tranzactiile se pot face intre orice monede ale lumii si tocmai pentru aceasta este nevoie de un pret intr-o moneda pentru toate celelalte.

Daca vorbim de cursul valutar BNR oficial, mentionam ca el se stabileste de catre Banca Nationala a Romaniei in fiecare zi. Cursul valutar al unei zile este stabilit in functie de doua criterii: cererea si oferta. Puterea de cumparare este cea care stabileste astfel baza obiectiva a nivelului cursului intr-o zi.

Mai exista un tip de curs valutar numit curs de piata. In cazul acestui tip, publicarea se face cu doua marimi diferite. In primul rand este cotatia BID ce reprezinta cursul de cumparare si in al doilea rand avem cotatia ASK ce reprezinta cursul de vanzare al unei monede la un anumit moment in timp.

Daca acumulati aceste cunostinte, categoric va va fi mai usor pe viitor sa intelegeti ce reprezinta un curs valutar si veti reusi sa efectuati vanzari si cumparari care sa va fie numai in avantaj. La urma urmei, totul se invarte in jurul banilor.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...