Intr-o lume in care banii sunt cei care conduc, in diferite forme, sa stii ce este cursul valutar este un lucru foarte important. Fie ca vrei sa faci anumite tranzactii, fie ca vrei sa-ti tii banii intr-o anumita moneda sau sa devii investitor pe piete ca Forex, sa stii ce este cursul valutar iti este de mare ajutor. Tocmai din acest motiv incercam astazi sa descoperim cu exactitate acest lucru pentru a fi de folos cat mai multor persoane.

Foarte simplu si pe scurt, cursul valutar reprezinta pretul unei monede exprimat printr-o alta moneda. Daca luam ca exemplu leul si euro, euro avand o mai mare valoare, spunem ca la cursul valutar, un euro costa 4,38 lei. Acest lucru reprezinta definitia de baza a cursului de schimb valutar.

Cursul valutar devine astfel pretul de vanzare sau de cumparare a unei monede. Tranzactiile se pot face intre orice monede ale lumii si tocmai pentru aceasta este nevoie de un pret intr-o moneda pentru toate celelalte.

Daca vorbim de cursul valutar BNR oficial, mentionam ca el se stabileste de catre Banca Nationala a Romaniei in fiecare zi. Cursul valutar al unei zile este stabilit in functie de doua criterii: cererea si oferta. Puterea de cumparare este cea care stabileste astfel baza obiectiva a nivelului cursului intr-o zi.

Mai exista un tip de curs valutar numit curs de piata. In cazul acestui tip, publicarea se face cu doua marimi diferite. In primul rand este cotatia BID ce reprezinta cursul de cumparare si in al doilea rand avem cotatia ASK ce reprezinta cursul de vanzare al unei monede la un anumit moment in timp.

Vezi si:  Plateste-ti ratele la credit folosind cel mai bun curs valutar

Daca acumulati aceste cunostinte, categoric va va fi mai usor pe viitor sa intelegeti ce reprezinta un curs valutar si veti reusi sa efectuati vanzari si cumparari care sa va fie numai in avantaj. La urma urmei, totul se invarte in jurul banilor.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *