Cele mai mari greseli financiare pe care noii p?rinti le pot face

0
greseli financiare

Un copil vine cu multe bucurii si fericire dar si cu multe cheltuieli. Cei mai multi parinti se concentreaza pe a-i face intrarea in lume celui mic cat mai confortabila, dar uita ca acestuia ii trebuie, in primul rand, de un mediu stabil financiar. Astfel, dupa ce il aduc pe cel mic acasa, noii parinti se lovesc de nevoile costisitoare ale copilului. Daca esti deja coplesit de cheltuielile pe care un copil mic le cere, poti lua un credit urgent. Astfel, vei putea preintampina toate problemele financiare pe care un copil le creeaza. Partea buna este ca daca astepti un copil, atunci cu putina disciplina financiara poti sa eviti aceste probleme.

greseli financiareChiar daca asigurarea medicala pentru minori este gratuita la noi in tara, ar trebui sa inchei si una privata pentru a evita toate problemele legate de lipsa medicamentelor si a vaccinurilor. Un nou nascut se imbolnaveste foarte usor pentru ca sistemul lui imunitar este in formare. Ceea ce inseamna ca trebuie sa te pregatesti pentru zile petrecute prin spitale alergand dupa medici. O asigurare medicala privata preintampina aceasta problema si te indruma spre clinicile unde nu va trebui sa stai mult in sali de asteptare pline de microbi si nici nu va trebui sa iti faci griji in privinta medicamentelor care apar si dispar de pe piata.

O greseala foarte frecventa pe care tinerii parinti o fac este sa foloseasca tot fondul de economii pentru renovarea camerei copilului sau pentru a-si satisface alte nevoi. Cele mai mari cheltuieli vin dupa ce se naste copilul, nu inainte. Trebuie sa iei in calcul ca in casa nu vor mai fi doua venituri intregi ci numai unul si 75% din al doilea la care se adauga cheltuielile pentru un nou membru. Prin urmare, veti avea nevoie mai mare de bani dupa nastere, nu inainte.

Vezi si:  Banca iti da mai putini bani la retragerea depozitului in numerar

De asemenea, foarte multi parinti omit sa deschida un cont de economii destinat educatiei copilului. Chiar daca educatia in Romania este gratuita sau foarte ieftina, copilul va avea nevoie de acesti bani atunci cand va pleca de acasa. Daca nu traiesti intr-un oras universitar, atunci ar trebui sa iei in calcul cat de mult te vor costa anii de facultate. Dar daca nu vrei sa te gandesti atat de departe, atunci raspunde-ti la intrebarea: cine va sta cu copilul cat voi veti fi plecati la munca? Educatia copilului nu face referire doar la facultate ci si la formele de invatamant inferioare, inclusiv cresa sau dadaca.

In plus, daca te gandesti sa te intorci mai devreme la munca, trebuie sa iei in considerare costurile de educatie alternativa. Cu alte cuvinte, daca unul dintre parintii vostri nu poate sta acasa cu copilul cat timp voi sunteti plecati, atunci ar trebui sa angajati o dadaca. Acesta este un alt cost pe care noii parinti nu il iau in considerare.

Parintii sunt un model de comportament financiar pentru copii. Din acest motiv este indicat sa fii precaut si sa previi eventuale probleme financiare. Daca totusi, acestea apar, poti accesa un împrumut nevoi personale care te va ajuta sa depasesti momentul. Chiar daca vorbim de imprumuturi, credite sau cheltuieli zilnice, copilul trebuie sa aiba o educatie financiara inceputa in familie.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *