Cum poti obtine cea mai buna dobanda la depozite bancare

0

Daca aveti sume economisite, plasarea lor intr-un depozit bancar reprezinta o modalitate facila de a obtine un castig suplimentar

De multe ori comoditatea ne face sa nu ne interesam care ar fi cele mai bune conditii pentru depozite bancare, referitor la dobanda acestuia, eventualele comisioane, in special la retragerea in numerar a banilor.

In Romania sunt peste 40 de institutii financiare care ofera depozite bancare clientilor persoane fizice. Diferentele dintre ofertele de dobanzi se pot ridica la cateva procente, astfel ca este indicat sa vedem unde ne putem plasa cu o dobanda cat mai avantajoasa.

Putem face acest lucru cerand informatii de la fiecare banca sau folosind un comparator de dobanzi la depozite bancare, care integreaza ofertele de la toate bancile din Romania, si unde putem vedea care este cea mai buna oferta in functie de suma disponibila si de perioada pentru care optam sa constituim depozitul.

Un astfel de comparator este disponibil pe moneycenter.ro, in sectiunea dobanzi depozite bancare. Folosind acest instrument puteti afla dobanda platita de bancile din Romania la economiile in lei, euro, dolari americani sau alte valute, dar si alte informatii relevante pentru constituirea unui depozit la termen.

Pe langa aceste informatii, trebuie sa fiti atenti la ofertele promotionale, deoarece in acest caz daca dobanda este foarte buna pe perioada promotiei, dupa expirarea acesteia depozitul se prelungeste automat, la dobanda standard a bancii, care poate fi mult mai mica decat cea promotionala, si atunci trebuie sa cautati din nou o oferta convenabila pentru economiile dumneavoastra.

In ultimul an de zile au aparut mai multe banci au lansat oferte speciale pentru anumite categorii de clienti sau daca isi constitue singuri depozitul prin internet sau telefon. De aceea este indicat sa va interesati daca beneficiati de dobanzi mai bune fata de cele standard in aceste situatii.

La scadenta depozitului la termen o parte dintre bancheri ofera posibilitatea retragerii economiilor in numerar fara plata unui comision, asa ca daca doriti sa il lichidati ar fi bine sa nu intarziati. In plus, la constituirea acestuia trebuie sa fiti atenti daca banca va ofera aceasta facilitate, deoarece in special bancile cu mari si cu o retea mare de agentii bancare, solicita chiar si la scadenta plata acestui comision.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *