Greseli ale utilizatorilor care duc la functionarea necorespunzatoare a generatoarelor si cum le puteti evita

0
Atunci cand cumperi un generator, il cumperi pentru vrei sa ai acces la curent in situatii de urgenta. Cel mai rau lucru care se poate intampla este ca acesta sa nu functioneze atunci cand iti trebuie cel mai mult.
Se intampla! Si atunci de obicei se intampla in cele mai proaste momente posibile. Cum ar fi in mijlocul unei furtuni, sau in timpul unei zapezi care a blocat toate drumurile. In astfel de momente, generatorul tau trebuie sa fie mai stabil si mai rezistent decat orice. Vesea buna este ca poti evita anumite greseli care duc in mod normal la o functionare defectuoasa a generatorului, si in acest articol si cel care urmeaza o sa iti spunem si cum sa faci asta.
1 – Folosirea de combustibil de calitate scazuta
In conditiile economice actuale suntem tentati sa strangem mereu cureaua. Totusi cand vine vorba de generatoare electrice, combustibilul ieftin nu este o solutie. Nu uitatai ca vorbim despre un aparat care sa ne asigura curentul electric atunci cand avem de-a face cu o pana. Aproape toate generatoarele perfomante si eficiente sunt construite sa arda benzina fara plumb cu o cifra octanica mai ridicata de 86. Orice alt combustibil mai slab, va duce la cresterea depozitelor de pe bujii, supape, si alte componente interne. Acest lucru sade durata de viata a generatorului si eficienta sa.
2 – Folosirea de combustibil contaminat
Contaminarea benzinei (prin adaugarea de apa sau alte impuritati) este cauza principala pentru multe refuzuri de a porni ale generatoarelor. Din pacate acesta contaminare nu duce doar la o functionare defectuoasa, ci si la deteriorarea peste posibilitatile de reparare a unor componente ale generatorului. Aveti grija ce fel de benzina folositi si asigurati-va ca o cumparati dintr-o sursa sigura.
3 – Prea mult timp de stationare intre porniri
Un generator curent ar trebui sa fie pornit cel putin o data pe luna pentru a avea o functionare optima. Recomandam sa va notati in agenda in fiecare luna, intr=o zi la alegere: “porniti generatorul!” si in acea zi sa ii si dati drumul. Ce se intampla de fapt cand porniti generatorul? Benzina proaspata curge prin carburator, lubrifiaza motorul prin punerea in miscare a uleiului, si daca aveti un demaror electric, reincarca bateria. Daca lasati generatorul sa stea prea multa vreme nefolosit, s-ar putea sa nu porneasca pentru ca bateria s-a golit sau a fost contaminata cu apa.
4 – Depozitarea necorespunzatoare a generatorului
Inainte sa va depozitati generatorul, verificati locatia in detaliu. Asigurati-va ca nu exista pericole de umezeala, ventilatie incorecta, si alte potentiale hazarde. As putea scrie o carte de cate ori am auzit ca un generator nu a pornit pentru ca a intrat apa in el in depozit, ca are rotile dezumflate sau stiu eu mai ce stricaciun aparut din cauza unei depozitari defectuoase. Cand vine vorba de amplaserea generatorului intr-o incapere sigura, nu va luati niciu risc! Ganditi-va si la ce aveti de pierdut daca acesta nu porneste, dar si la faptul ca ati cheltuit o mica avere cu achizitionarea lui, ar fi pacat sa se strice inainte sa va fie de vreun folos.
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *