Harti geologice si geografice

0

Hartile geografice au fost intodeauna un mare mister. Acum doua mii de ani erau foarte pretuite si lumea se intreba cum poate o persoana sa marcheze teritoriul asa de bine. Astazi poti raspunde destul de usor la aceasta intrebare pentru ca exista foarte multe dispozitive care iti creeaza la minut o harta a unui teritoriu. Poate din acesta cauza nu sunt hartile asa de pretuite acum.

De ce erau asa de pretuite in trecut? Pentru ca nu oricine avea o harta. Doar guvernatorii, regii si piratii erau in posesia unor hati care te puteau imbogati doar pentru ca stiai teritoriul sau pentru ca era harta unei comori. Astazi mediul geografic nu mai este o enigma pentru ca de cercetat s-a cercetat destul si nu mai sunt multe de gasit. Totusi varfurile muntilor si adancurile oceanelor au rams enigme pentru ca oricat de bine ar masura un dispozitiv nu poate afla ce eset in acel varf sau adanc de ocean. Pentru a afla aceste lucruri omenirea a cercetat si dea lungul acestei cercetari au format o harta geologica cu care au dat raspunsul a sute de intrebari.

La in intrebarea de ce sunt hartile geologice atat de importante ne poate respunde un geolog. Geologii spun ca cercetarea solurilor ne poate ajuta in agricultura si in evitatrea unor dezastre naturale prin studierea rocii. Hartile geologice raman deocamdata un mister precum au fost hartile geografice in trecut. Cei care le au la dispozitie se bucura de ele si asteapta ca urmatorul mister geografic sa fie pus pe o arta si impartasit intregii lumi.

Vezi si:  Lcd Ieftine-Calitate versus Pret

 

 

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *