detergenti organici

Cu totii ne dorim rufe curate si haine cu un miros proaspat. Folosim diferiti detergenti de curatare cu parfum pentru tesaturi, cu toate astea putem intalni si persoane care sunt sensibile la substantele chimice pe care le contin.

De aceea au fost creati detergentii organici, pentru a ne proteja hainele si pielea.

detergenti organiciDetergentul natural pentru rufe nu contine substante chimice dure si curata hainele cu ingrediente naturale.

Detergentii organici pentru rufe nu sunt numai blanzi pe hainele tale, dar sunt blanzi si pe pielea ta. Folosind detergent organic pentru rufe, nu va trebui sa va faceti griji cu privire la producerea iritatiei pe piele, sau sa dauneze mediului.

Cu toate informatiile si optiunile disponibile pentru consumatori astazi, alegerea unui detergent pentru rufe poate fi dificila.

Cum puteti diferentia detergenti ecologici de buna calitate de cei obisnuiti de pe piata?

Ingrediente certificate.

Multe marci sustin ca sunt „verzi” sau „ecologice”, dar o inspectie mai atenta poate descoperi aditivi sintetici sau substante chimice toxice. Certificarea USDA asigura ca majoritatea ingredientelor din detergentii de buna calitate au fost cultivate in fermele organice certificate fara ingrasaminte sintetice sau inginerie genetica.

Fara clor, amoniac sau alte produse petrochimice. S-a descoperit ca agentii de iluminare chimica precum clorul cresc riscul de a dezvolta alergii sau astm, in special la copii. Amoniacul este o substanta coroziva care irita ochii, nasul, gatul si sistemul respirator. Din fericire, acesti detergenti organici pentru rufe de buna calitate nu contin niciunul dintre aceste substante chimice.

Fara coloranti sau parfumuri sintetice. Mai ales pentru persoanele cu piele sensibila, colorantii si aromele sintetice pot provoca focare de piele si alte reactii alergice. Detergentii parfumati pentru rufe sunt mai siguri, deoarece contin uleiuri esentiale si parfumuri naturale.

Mai sigur pentru sistemele septice.

Sistemele septice se bazeaza pe bacteriile organice pentru a descompune deseurile, iar detergentii conventionali contin substante chimice toxice care pot inhiba eficacitatea bacteriilor.

Responsabilitate sociala. O parte din toate vanzarile se adreseaza organizatiilor care ajuta la furnizarea de apa curata, mancare curata si aer curat oamenilor din intreaga lume.

De ce este important sa folositi detergent ecologic pentru rufe?

Exista cateva motive importante pentru care trecerea la detergentul non-toxic, ecologic, este important si amandoi au legatura cu sanatatea.

Este trist sa spun, dar producatorii majoritatii detergentilor de rufe nu au in minte sanatatea familiei tale, ci dezvoltarea afacerii lor. Detergentul conventional pentru rufe contine substante chimice puternice si parfumuri puternice chiar si atunci cand au fost legate de efecte negative asupra sanatatii astfel incat companiile pot vinde mai multe produse si pot castiga mai multi bani.

Unele dintre substantele chimice nocive gasite in detergentul de rufe includ:

Dioxan  clasificat drept cancerigen uman probabil si a fost detectat intr-o serie de detergenti lichizi cu nume de marca (nu il veti gasi pe eticheta, deoarece este un produs secundar al altor ingrediente)

Parfumuri artificiale – pot contine ftalati care afecteaza endocrina si alti alergeni posibili

Culori si coloranti artificiali – iritant pentru piele

Inalbitor cu clor – poate arde pielea si irita ochii, nasul si gatul

NPEs (nonilfenol etoxilati) – imita estrogenul hormonal care are impact asupra dezvoltarii fetale si sanatatii reproducerii.

Must have pentru detergenti organici:

  • Biodegradabile
  • Parfumuri naturale sau necentrate
  • Fara inalbitor cu clor
  • Fara NPE
  • Fara culori artificiale
  • In siguranta septica
  • Fara testare pe animale
  • Formula concentrata
  • Ambalaje reciclabile
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.