Informatii de baza despre centrale termice

0

Sunt foarte multe lucruri de spus despre centralele termice, de la modul lor de functionare, pana la cum sunt instalate, care sunt cele mai bune variante in functie de anumite nevoi, care sunt mai economicoase in timp si asa mai departe. Un bun punct de pornire in ceea ce priveste discutia despre centrale termice se refera la tipul de combustibil pe care acestea il folosesc. Astfel ca exista centrale termice care folosesc curentul electri, cele care folosesc gazul sau cele care folosesc lemnul sau carbunele. Sa vorbim putin despre fiecare in parte.

Centralele termice electrice sunt cele mai simple de instalat si de folosit. Prin faptul ca folosesc curentul electric pentru a functiona si pentru a incalzi, inseamna ca sunt foarte prietenoase cu mediul inconjurator. Dezavantajul este ca aceasta resursa nu este una foarte accesibila, iar pe termen lung se poate dovedi a fi destul de costisitor, chiar daca pretul achizitiei iniale nu este foarte mare.

Centralele electrice sunt foarte bune cand vine vorba de incalzirea unor suprafete mici. Pentru a face fata in suprafetele mai mari, este nevoie de mai multe astfel de centrale care vor fi legate in cascada.

Centralele termice pe gaz, probabil cele mai intalnite la noi in tara, sunt acele centrale preferate de cei care stau la apartament si sunt racodardati la o retea de gaze. Pentru ca este un combustibil relativ ieftin, o astfel de centrala termica este destul de utila. Totusi pentru ele trebuie sa ai grija ca instalarea si montarea sa fie facute de o persoana profesionista autorizata asa cum cere legislatia. De asemenea, periodic vor trebui facute anumite verificari de catre personalul autorizat.

Vezi si:  Instalarea windows-ului o provocare?

Cand vorbim de centrale termice pe gaz este foarte important sa ne gandim la locul in care le vom amplasa. Acestea trebuie sa fie cat mai aproape de sursa de gaze, cea de apa si in acelasi timp trebuie sa se poata realiza cu usurinta o trecere in exterior pentru evacuarea gazelor arse. Acest lucru se face printr-un tub special care duce catre afara.

Centralele termice pe lemne sau carbune sunt intalnite de cele mai multe ori la cei care stau la casa, la munte. Acest lucru se intampla deoarece nu exita un acces simplu la reteaua de gaze. Plus ca, de cele mai multe ori, vorbim de incalzirea unor suprafete destul de mari.

Pentru cei care stau la munte, lemnul este un combustibil destul de ieftin. Dezavantajul in ceea ce priveste acest tip de centrala este ca ocupa foarte mult spatiu. Mai mult decat atat, ca masura de siguranta, legea cere ca aceasta sa fie instalata intr-o camera separata.

Chiar daca alegerea unei centrale termice nu o sa fie tocmai simpla, important este ca in cele din urma sa reusesti sa o alegi pe aceea care se potriveste cel mai bine cu cerintele locuintei pe care vrei sa o incalzesti.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *