Intretinere frigidere – Ghid

0

Dintre toate electrocasnicele pe care le utilizam in locuinta, frigiderul este poate cel mai folosit. Spre deosebire de masina de spalat vase, de aparatul de aer conditionat sau de masina de spalat rufe, frigiderul nu e folosit doar ocazional ci ruleaza zilnic 24 de ore. Si luand in considerare pretul ridicat al alimentelor din aceste zile, frigiderul chiar este o necesitate si nu putem trai fara el.

Pe langa aerisirile si curatarea lunara pe care cred ca orice persoana o face pentru a preveni mirosurile neplacute, cel putin o data pe an trebuie sa acorzi frigiderului tau o inspectie reala.

– In primul rand, pentru a intampina eventualele neplaceri si a fi pus in situatia de a apela la o firma de reparatii frigidere Bacau, va sugerez sa curatati frigiderul atat pe dinauntru cat si pe dinafara, indepartati praful de pe el, verificati cablurile electrice daca sunt in regula, etc. Este deosebit de important sa eliminati praful de pe bobinele condensatorului care se afla in spatele frigiderului, sau sub frigider – depinde de model. Procesul de curatare al bobinelor poate vi s-ar parea complicat, insa cu un aspirator sau cu o pensula chiar puteti da praful la o parte, evitand pe viitor costisitioarele reparatii de frigidere.

– In al doilea rand, verificati usile frigiderului si congelatoruluisi asigurati-va ca garniturile ce impiedica patrunderea aerului cald in interior sunt curate si nedeteriorate. De asemenea conteaza si cum este pozitionat frigiderul. Daca podeaua nu este perfect plata s-ar putea ca usa frigiderului sa nu se inchida bine permitand aerului cald sa patrunda. In acest caz, nu trebuie sa va remodelati podeaua sau sa mutati frigiderul in alt colt al bucatariei, ci folositi anumite elemente ajutatoare precum placi de lemn sau de plastic – gasiti astfel de placute la aproape orice magazin ce comercializeaza frigidere.

Tinand cont de aceste lucruri veti evita o lunga perioada de timp sa apelati la tehnicieni specializati in reparatii frigidere, insa daca problemele frigiderului sunt mai mari – zgomote, nu porneste cand trebuie, ingheata sau nu raceste cat ar trebui, atunci va sugerez sa apelati cu incredere la o firma specializata in reparatii frigidere.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *