Plateste-ti ratele la credit folosind cel mai bun curs valutar

0

Cand vine ziua de plata a creditului bancar intotdeauna apare urmatoarea intrebare, unde gasesc cel mai bun curs valutar?

Multi dintre cei pe care ii cunosc ajung sa cumpere in graba valuta de care au nevoie (euro, dolar sau franc elvetian), nu se mai gandesc sa compare cursul valutar la casele de schimb ale bancilor spunandu-si ca pentru cativa bani in plus nici nu mai conteaza unde schimba. Gresit. Fiecare banut conteaza. La o rata de 500 euro pe luna din 5 bani diferenta intre cursul de schimb la care cumparati euro la banca de langa biroul unde lucrati si banca de la 500 m de voi care are cel mai bun curs pierdeti lunar 25 de lei. Intr-un an de zile se aduna 300 de lei. Daca aveti un credit pe 20 de ani atunci pe toata perioada creditului pierdeti 6000 de lei. O suma care nu e de neglijat.

Cum fac ca sa nu arunc acest bani pe fereastra sau mai bine spus in contul bancilor care au printre cele mai proaste cursuri de schimb valutar? Compar cotatiile lor inainte de a pleca sa cumpar valuta de care am nevoie.
Care e banca unde puteti gasi de regula un curs de schimb bun?

Studiind de mai mult timp cotatiile valutare online ale bancilor din Romania as putea spune ca de obicei RIB are un curs de vanzare pentru Euro foarte bun, la mare concurenta cu Banca Romaneasca. Daca in schimb trebuie sa cumparati dolari sau franci elvetieni atunci mai bine va indreptati direct la ultima din cele 2 banci mentionate, ei au intotdeauna cel mai bun curs de schimb valutar. Pentru franc elvetian daca sunteti dintr-un oras mai mic si nu aveti o agentie Banca Romaneasca sau RIB atunci puteti sa va duceti cu incredere la OTP Bank. Acestia din urma probabil ca au un curs de schimb bun datorita numarului mare de credite in franci elvetieni pe care le-au intermediat in ultimii ani.

In plus, va trebui sa tineti cont si de faptul ca daca doriti sa cumparati o suma mare – de regula peste 1000 de euro – puteti sa obtineti un curs de schimb mai bun participand la licitatiile valutare organizate de banci.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *