Pompe submersibile – Prezentare avantaje si dezavantaje
Probabil oricine a auzit de pompe submersibile. Pentru cei ce se intreaba ce sunt sau la ce se folosesc aceste pompe veti afla mai jos.
Numele este destul de sugestiv, pompele submersibile sunt concepute pentru a functiona introduse in apa sau in fluidul ce se doreste a fi vehiculat de catre pompa. Probabil acest tip de pompe sunt printre cele mai raspandite ca si arii de utilizare: in fantani, puturi sau rezervoare, iazuri, piscini…
Avantajele folosirii pompelor submersibile
Avand in vedere faptul ca acest tip de pompe se foloseste prin introducerea lor totala in fluidul ce se doreste vehiculat, etanseitatea este pe primul loc, astfel nu vor exista probleme cu patrunderea apei in compartimentul interior ce gazduieste componentele pompei sau cu scurtcircuitarea acestora.
Un alt avantaj este modul de pompare al fluidului, in locul metodei de absorbtie, pompele submersibile folosesc presiunea directa pentru a pune fluidul in miscare, rezultatul fiind o distanta de pompare mult mai mare.
Dezavantajele folosirii pompelor submersibile
Chiar daca sunt dispozitive destul de eficiente, prezinta si unele dezavantaje.
O potentiala problema o poate reprezenta uzura garniturii, astfel apa sau fluidul vehiculat poate intra in corpul pompei corodandu-l sau in cel mai rau caz stricand pompa.
Un alt dezavantaj il reprezinta schimbarea pompei in cazul in care aceasta se defecteaza. Impedimentul il reprezinta chiar unul dintre avantaje: submersia pompei.
Chiar daca la prima vedere pretul acestor pompe submersibile este mai ridicat fata de al pompelor nesubmersibile, dar avand in vedere avantajele si dezavantajele se va renta achizitionarea unei pompe submersibile.
Concluzie
Daca aveti nevoie de o pompa, luati in considerare consultarea unui distribuitor autorizat de pompe WILO pentru alegerea optima a pompei in functie de necesitatile dumneavoastra.