Sfaturi de intretinere pentru geamurile termopan

0

Geamurile termopan acopera mai toate suprafetele vitrate din Romania, iar acest lucru este cauzat de costurile lor redus si de beneficiile majore pe care le asigura. Pe piata exista mai multe variante de geamuri termopan, in functie de tamplarie, de numarul de camere de aer, de coeficientul de transfer termic sau de alte detalii mai mari sau mai mici. Indiferent ca ai tamplarie PVC Salamander sau mizezi pe tamplarie de aluminiu sau chiar lemn, este bine sa te asiguri ca geamurile sunt bine ingrijite, in asa fel incat sa iti ofere confort pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Cum ingrijesti, asadar, geamurile termopan?

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca nu folosesti detergenti chimici, care pot ataca profilele ferestrelor. Cea mai simpla solutie de curatare este cu sapun, apa sau detergent simplu. Chiar daca murdaria de pe geam este foarte mare, nu trebuie sa folosesti clorurati, benzina sau diversi alti dizolvanti. Pentru geamuri, stergerea cu o laveta pufoasa si sapun destinat sticlei este mui mult decat potrivita.

Atentie foarte mare la garnituri! Acestea au rolul de a etansa fonic si termic ferestrele, asadar, trebuie sa fie intretinute cu cea mai mare atentie. Ocazional, garniturile trebuie sa fie sters cu o carpa umeda si cu detergent. Acestea sunt cele mai fragile si sunt sanse destul de mari ca la un moment dat sa se uzeze. In cazul in care descoperi chiar si cea mai mica urma de uzura este bine sa te asiguri ca inlocuiesti rapid garnitura. In caz contrar exista o serie de riscuri:

  • Sa ai disconfort fonic, deoarece sunetele din exterior vor patrunde in casa;
  • Sa se formeze condens;
  • Sa apara frigul care se instaleaza mult mai usor atunci cand garniturile sunt stricate.
Vezi si:  Instalarea windows-ului o provocare?

In rest, utilizarea geamurilor termopan se face cat se poate de simplu. Asigura-te ca nu fortez rabatarea ferestrelor, sau inchiderea, incearca sa nu atarni niciun obiect de maner si sa eviti orice fel de soc fizic. De asemenea, Ai foarte mare grija la feronerie! Pentru a te bucura de o feronerie de buna calitate pe termen lung este bine ca aceasta sa fie gresata ocazional iar suruburile trebuie sa fie stranse ori de cate ori dau semne de slabiciune. Cel mai indicat este ca o data pe an sau in cel mai rau caz o data la doi ani sa chemi un profesionist pentru reglarea tutuor elementelor de la geamuri.

 

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *