Socata, bautura inceputului de vara

0

Ceva mai buna decat o simpla limonada, socata este o bautura specifica inceputului de vara in mare parte pentru ca floarea din care se prepara aceasta licoare, in speta socul, are un interval de inflorire cuprins intre ultimele zile ale lunii mai si primele zile ale lunii iunie.

Lasand la o parte factorul de gust, elementul principal prin care socata se diferentiaza de limonada este faptul ca prima bautura este usor carbogazoasa, datorita procesui de fermentare prin care trece in timpul prepararii sale. De regula, se serveste alaturi de felii de lamaie sau de portocale, insa poate fi consumata si simpla, fara sa fie nevoie de zahar sau oricare alt condiment.

Procesul de preparare nu este deloc dificil, asta in ciuda faptului ca dureaza circa 4 zile. Aveti nevoie de un borcan de 10-15 litri, 1-1,5 kg de zahar tos, 10 flori de soc si patru lamai. In prima faza, lamaile trebuie stoarse in borcan, urmand ca apoi sa se toarne zaharul peste sucul format. Fara a amesteca, se iau florile de soc – care in prealabil, trebuiesc spalate timp de 5-10 minute sub jet de apa din ratiuni igienice evidente – si se pun in borcan, dupa care se amesteca pana ce zaharul incepe sa se topeasca. Intrucat apa este rece, e nevoie de ceva efort mai mult pana ce zaharul incepe sa se omogenizeze, dar odata ce acest lucru s-a intamplat, nu mai trebuie decat sa depozitati borcanul cu socata intr-un loc racoros, pana ce bautura incepe sa fermenteze. De regula, dupa 3-4 zile ar trebui sa vedeti primele semne de fermentare, lucru care indica faptul ca licoarea este gata si ca nu mai are nevoie de a sta in borcan.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *