|

Viitorul nostru are nevoie de copiii cu autism

Studii psihologice recente au descoperit faptul ca multi dintre cei mai de success programatori si inventatori din Silicon Valley, o adevarata Mecca a geniilor in software si hardware au avut o forma usoara de autism in copilarie. Avatajul lor, a celor cativa care au reusit, a fost ca au avut profesori care i-au apreciat si i-au ajutat sa se dezvolte atat in plac educational si profesional dar cel mai important in plan social. Promblema este ca sunt foarte putini oameni si cu atat mai putini profesori care au aceasta abilitate innascuta de a se relationa cu acei copii care au autism. Ceea ce inseamna ca sunt cu atat de multi alti indivizi care ar fi putut avea o sansa la o viata normala, chiar extraordinara insa care au fost condamnati la a fi ostracizati in afara societatii pentru ca nu a fost nimeni in preajma cu abilitatea de a-i observa si de a-i incuraja sa se deschida.

Si de aceeea proiectul Asociatiei Invingem Autismul inscris in cadrul concursului lansat de Raiffeissen Bank pentru ONG-uri trebuie sa fie cel castigator. Proiectul se numeste “Copiii cu autism merg la scoala” si isi propune sa realizeze 3 scopuri extrem de importante. Primul, si probabil cel care va fi cel mai valoros pentru viitorul nostru, este instruirea unui grup pilot de 30 de profesori in subtilitatile abordarii unui copil cu autism. Evident ablitiatile deprinse de acestia merg cu mult dincolo de nivelul necesar unui copil cu o forma foarte usoara de autism si ei vor putea sa se raporteze chiar si la copii cu o forma grava a acestei boli. Dar abilitatile pe care le vor deprinde ii vor ajuta sa se relationeze intr-un mod mult mai deschis catre toti copiii cu care vor lucra in lunga lor cariera deci principiile pe care le vor deprinde acum vor incuraja sute de copii in zeci de generatii.

Al doilea obiectiv este insa unul chiar mai indraznet deoarece isi propune pregatirea a 16 copii diagnosticati cu autism in vederea inscrierii acestora in cadrul unor clase de invatamant normal. Iar acest lucru este cat se poate de normal deoarece autismul nu este o boala cognitiva, dimpotriva, abilitatile artistice cat si cele rationale ale copiilor cu autism sunt cel putin la fel de impresionante ca cele ale oricarui alt copil, sau in cazul autistilor savanti, amintiti-va filmul Rainman ca un simplu exemplu, ei pot sa atinga performante superioare unui om normal. Insa problema copiilor care sufera de autism este o dificultate foarte mare in a parasi universul interior pentru a putea interactiona cu cel exterior social.

Iar cel de-al treilea pas al proiectului “Copiii cu autism merg la scoala” este educarea parintilor copiilor normali in a intelege si a accepta valoarea copiilor cu autism. Acesta este evident un program pilot dar de succesul lui depinde viitorul tuturor copiilor cu autism asa ca aduceti si contributia voastra intrand pe https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/, inregistrandu-va pe site, selectand apoi Proiecte propuse de ONG-uri, apoi Bucuresti pe harta galbena si in cele din urma voteaza proiectul “Copiii cu autism merg la scoala”

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

1 Comentariu for “Viitorul nostru are nevoie de copiii cu autism”

  1. Multumim frumos pentru sustinere! Andreea Sorescu – Asociatia Invingem Autismul

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented