Astrologia si artele divinatorii

0

Reamintesc ca inceputul a fost facut de astromantie. Stabilizarea studiilor sub forma astrologiei a insemnat si pasul cel mai important care o indeparta de celelalte arte divinatorii. In timp au aparut mai multe transformari, unele subtile, altele de substanta, care nu au fost observate de nici unul dintre istoricii sau analistii stiintelor oculte.

In primul rand, trebuie sa remarcam existenta unor transformari interne permanente care demonstreaza ca ea este o stiinta dinamica. Asa cum ati putut deduce din scurta prezentare a artelor divinatorii, acestea parca s-au nascut de-a gata si asa au ramas sute sau mii de ani. In al doilea rand, contributia multor specialisti a determinat “tehnicizarea” astrologiei, care a parasit zona artelor si s-a indreptat spre zona specifica stiintelor. In al treilea rand, evolutia interna a determinat de-a lungul secolelor o permanenta indepartare fata de divinatie si o apropiere constanta de natura umana.

Astrologia nu a mai fost interesata de prezicerea viitorului si de revelarea destinului, punand un accent din ce in ce mai mare pe personalitatea umana, pe trasaturile de caracter, pe relatiile cu semenii, cu natura etc.

Astfel, astrologia este prima stiinta care a inteles ca in viata omului exista o constructie si o reconstructie permanenta. Acum doua mii de ani omul era prea slab si prea nevolnic in fata naturii pentru a se gandi la creativitate, la cuceririle stiintei, la evolutie etc. Pentru el exista un destin gata croit care incerca sa-l conduca prin hatisurile lumii si ale vietii.

In prezent, omul colaboreaza la realizarea propriului destin si de multe ori este capabil sa-si ia soarta in propriile maini. Acesta este unul dintre motivele, nebanuite de nimeni, care fac ca astrologia sa fie ezitanta in zilele noastre, sa nu mai poata ajunge la acea stralucire la care ar fi avut dreptul. Oricum, ea si-a indeplinit misiunea.

Vezi si:  Vrei sa fii milionar?
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *