Bancurile – arta sau amuzament

0

Cuvintele, simple litere sau simboluri profunde

Lumea cuvintelor, a literelor, a tot ceea ce inseamna opere literare faurite pe o anumita idee centrala este variata, tocmai pentru a satisface gusturile diferite ale iubitorilor de lexeme care creeaza o lume imaginara prin care reusesc sa se detaseze de intreaga incarcatura cotidiana. Avem multe griji de mici copii, unora le place sa citeasca o carte „buna”, de aventuri ,de dragoste, sau psihologica, incarcata de varii simboluri chinuindu-se sa le desluseasca adevaratul sens. Altii prefera o latura mai reala, mai practica, un exercitiu care le pune la contributie informatia acumulata sau dobandita congenital, astfel incat acel balans al vietii este perfect, Yin si Yang completandu-se perfect intr-o imagine ideala in oglinda.

 

Tehnologie sau arta intre prieteni ?

In trecut nu exista tehnologie, nu existau jocurile pe televizor sau calculator, nu exista televiziunea si nici macar radioul. Modalitatile fostilor cetateni de seama de a se relaxa constau in principal in comunicare si arta. Se stabileau diferite intalniri intre elitele societatii, in care se discutau diferite probleme cotidiene, de natura politica sau mici zvonuri din orasel, insotite ulterior de activitati ce contribuiau la dezvoltarea laturii artistice si intelectuale ale celor care participau. Era iubita muzica, mai ales piaul, pictura, discutiile care aveau ca substrat doar latura intelectuala a unei persoane, si intr-un final se apela la literatura. Intalnirile erau foarte frumoase intrucat fie se citeau diferite poezii, se recitau, se comentau, dar proza era nelipsita. Astfel de intalniri erau productive mai ales in randul marilor artisti in domeniu, care isi expuneau ultimele ganduri, ultimele noutati in ceea ce priveste conceptul de creatie literara.

Vezi si:  Primul caz al lui Theodore Boone pustiul avocat

Intalnirile s-au pastrat si la ora actuala intre persoanele care valorifica literatura si scopurile ei benefice in dezvoltarea vocabularului si a culturii generale. Dar chiar si cel mai dramatic roman mai detine presarat ca elemente unice anumite momente comice, glume si bancuri tari, intelese doar de persoanele capabile sa surprinda finetea ascunsa de o masca realizata din cuvinte, tocmai cu scopul de a-i tria pe demni de nedemni. Viata nu ar mai capata culoare in absenta hazului si a veseliei, pentru ca suntem construiti de asa natura incat in multitudinea de trairi avem nevoie acuta de acea stare de bine-dispunere.

 

Necesitate sau relaxare si amuzament ?

Initial bancurile erau o modalitate prin care persoanele se distrau reciproc, fiind transmise de obicei prin cale orala, fara a fi redactate in carti speciale asemeni altor opere literare. Unele popoare sunt chiar faimoase pentru obiceiurile lor in materie de bancuri. Mai mult, aceasta forma de amuzament a capatat forme in asa fel incat era de multe ori inclusa in numerele prezentate de faimoase circuri ce faceau turul lumii.

 

Carti cu bancuri sau internet ?

Remarcand necesitatea unei culegeri cu astfel de texte amuzante, s-a luat hotararea redactarii primelor carti care contin exclusiv bancuri. Acestea erau redactate in functie de umorul fiecarui popor, intr-un stil care sa oglindeasca trasaturile acestuia (tinem sa facem remarcate bancurile clasicilor englezi, destul de greu de inteles de multi dintre noi). Au fost alcatuite primele „manuale” de bancuri, ce au avut un impact cutremurator asupra multor indivizi iubitori ai amuzamentului. De aici, treptat s-au format adevaratii meseriasi in materie, tot mai multi comici , care pe langa interpretarea acestor bancuri, veneau cu noutati prin inventivitatea pe care o dovedeau.

Vezi si:  Ce este horoscopul?

Acum gasim bancuri tari si in cele mai mici reviste, rebusuri cu bancuri faimoase, si bineinteles daca tehnologia a evoluat, au aparut bancuri online. Pentru ca suntem comozi si preferam sa citim un banc bun din fotoliu, dam un simplu search pe un motor de cautare iar rezultatul va fi unul mai mult decat imbucurator. Sunt site-uri specializate pe bancuri cu diferite criterii de clasificare in functie de gusturile fiecaruia. La noi in tara, in randul bancurilor intelese de marea masa se afla in prim-plan ca personaj renumit Bula, alaturi de Gheorghe si Maria. Trebuie sa remarcam ca viziunea populatiei s-a mai deschis in ceea ce priveste subiectul unui banc, iar acum datorita conditiei social-economice actuale sunt foarte gustate bancurile cu tenta politica.

Cert este ca daca doriti sa va relaxati citind bancuri tari, apelati la serviciul online intrucat va veti satisface toate poftele!

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *