In astrologie, horoscopul este o diagrama reprezentand pozitia soarelui si planetelor, aspectele astrologice si relatiile dintre astri la data unui eveniment, cum ar fi nasterea unei persoane. Cuvantul “horoscop” provine dintr-un cuvant grecesc care insemna “uite-te la ora” (horosckopos).

Este folosit ca metoda de prevestire raportata la un moment in timp si formeaza bazele horoscopului traditional. Totusi, nu exista nici macar un studiu care sa aduca orice fel de suport stiintific asupra acuratetii horoscopului, astfel ca toate metodele sunt considerate ca fiind pseudo-stiinte.

In vorbirea uzuala, termenul de horoscop se refera la interpretarea unui astrolog, de obicei folosint astrolgia traditionala. Majoritatea ziarelor si revistelor au o rubrica dedicata horoscopului, numita horoscop azi, prezentand influentele astrelor asupra persoanelor nascute la o anumita data. Categorisirea datelor de nastere este facuta dupa “zodie”.

Pentru a crea un horoscop sau o citire exacta, un astrolog trebuie sa stie cu exactitate locul si ora la care s-a nascut subiectul, sau data inceperii unui anume eveniment. Ora locala este mai apoi convertita in GMT. Astrologul va transforma ora obtinuta in “timp sideral”, pentru a putea calcula ascendentul. Apoi va consulta un tabel numit “ephemeris”, care arata pozitia soarelui, lunii si planetelor intr-un anumit an, data si timp sideral, tinand cont si de emisfera (nordica sau sudica). Urmeaza calculul orei reale locale la locul nasterii persoanei, pentru a vedea ce planete au fost vizibile in acel moment deasupra orizontului.

Horoscopul are 12 sectoare, incepand de la orizontul de est cu ascendentul sau semnul dominant. Aceste 12 sectoare se mai numesc si “case” si exista numeroase sisteme de calcul pentru ele.

Vezi si:  Bancurile - arta sau amuzament

Tot in astrologie mai gasim si zodiacul chinezesc. Acesta este compus dintr-o serie de animale si elemente, iar in functie de combinatiile dintre ele, se spune ca se poate afla caracterul si chiar viitorul unei persoane. De asemenea, acest tip de horoscop poate fi regasit in ziare si reviste, dar nu asa de des ca horoscopul traditional european.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *