|

Black Panther – motive care sa te faca sa mergi sa vezi noul film Marvel

Aparut miercuri in salile de cinema, blockbusterul lui Ryan Coogler este foarte popular inca inainte de premiera sa, fiind filmul care a batut deja recorduri inainte sa apara pe marile ecrane.

Filmul a  contabilizat numai putin de 5 milioane de tweets, fiind un film care depaseste genul clasic cu supereroi pentru a impune un stil foarte personal si care prezinta teme sociale si politice, foarte dragi celui care a scris Creed.

Black Panther este cel mai emblematic super-erou afro- american. In comicurile americane exista numai putin de 500 de super-eroi. Din anul 1998 sunt din ce in ce mai populari, odata cu aparitia trilogiei Blade, in care joaca Wesley
Snipes. Mai putem aminti aici si super- eroii populari din filmele Hancock, X-Men, Metero Man sau Captain America.

Dar Black Panther face parte din primii super-eroi si este cel mai emblematic dintre ei. Pe marele ecran a aparut deja in 2016 in Captain America, Infinity War.

Wakanda, o Africa de vis. Wakanda este o tara fictiva, imaginata inca din anul 1966, inca de cand a aparut si super-eroul Black Panther. Este un teritoriu mitic, un fel de Africa plina de fantezie, care ascunde imense rezerve de vibranium, un metal pretios.

Yan Coogler a imaginat un pamant plin de verdeata, luxuriant, pur si salbatic in acelasi timp. In acelasi timp, prin intermediul costumelor, dar si a arhitecturii futuriste a oraselor, Coogler imbina de minune tehnologia cea mai avansata cu natura cea mai salbatica.

Femeile sunt foarte bine vazute in acest film. Acest film ar putea foarte bine sa fie o oda adus masculinitatii si virilitatii. Dar nu este. Personajele feminine il inconjoara pe erou si chiar il protejeaza de el insusi.

Critica spune despre Black Panther ca este James Bond al celebrului Marvel.

O noua victorie pentru Marvel? Se pare ca da. Estetica sa futurista este un atu de pret.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...