Despre studio-urile de gaming in primele zile de functionare

0

2016 e cu siguranta anul in care sectorul de gaming online a explodat si mai mult. Sesizand oportunitatile de a face bani intr-un mod relativ simplu, numarul site-urilor de jocuri online, precum si cel al studiourilor de gaming, a crescut intr-un ritm exponential.

Nu oricine poate ajunge sa creeze jocuri de la 0. De regula, fiecare studio are o intreaga echipa in spate, in care fiecarui membru ii sunt atribuite sarcini speciale. E mult mai usor asa, intrucat procesul de creatie al jocurilor sau al extensiilor speciale pentru platformele MMORPG devine mult mai mic.

gamingO practica des intalnita in cazul studiourilor proaspat intrate pe piata este aceea de alegere a unei nise de dimeniuni mici spre medii (marimea niselor este de regula determinata de numarul de cautari dupa termenii respectivi in motoarele de cautare). Practic, studiourile isi incep activitatea prin a produce doar anumite categorii de jocuri (adica DOAR jocuri cu motociclete, cu impuscaturi, jocuri Barbie, etc.), urmand ca produsele lor sa fie preluate ulterior de platformele de gaming mari, precum si de celelalte agregatoare.

De ce se incepe cu o singura nisa? Pentru ca exista o concurenta acerba in mai toate domeniile, astfel ca singura sansa ca studiourile sa se faca remarcate este aceea de a domina o anumita categorie. In conditiile in care se presupune ca produsele, in speta jocurile, sunt de calitate si sunt accesate de catre utilizatori, e relativ usor ca imaginea unei nise sa fie asociata cu numele unui studio.

In fond, totul tine de politica de marketing. Iar daca in prima faza, faptul ca mai toate studio-urile permit preluarea produselor lor, pare un lucru fara sens, realitatea e un pic diferita. Inlesnirea procedurilor de preluare – in conditii strict impuse, care au la baza termeni precum nemodificarea link-urilor din fisierele .swf si nealterarea in niciun fel a banner-elor din paginile de profil ale studio-urilor creatoare – e chiar recomandata din 3 considerente:
– Jocurile (indiferent ca vorbim de jocuri de marimea Sands of Coliseum sau de jocuri cu camioane mari) beneficiaza de expunere destul de mare inca din primele zile de viata;
– Studioul care a creat respectivele jocuri beneficiaza de un process de brand awareness natural;
– O buna cantitate de trafic ajunge pe site-urile-mama ale studiourilor prin link-urile astfel dobandite, de pe platformele mari de gaming.

Vezi si:  Jocurile copilariei noastre si jocurile istoriei
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *