Care sunt avantajele jocurilor online pentru copii?

0

Exista foarte multe persoane care cred ca unii copii petrec foarte mult timp in fata calculatorului, jucandu-se. Chiar daca acest lucru poate sa fie adevarat pana la un anumit punct, exista foarte multe jocuri educative online din care copiii pot invata foarte multe lucruri.

Intr-adevar, unele jocuri online ii invata pe copii nu numai unele competente scolare, ci si bazele informaticii, competente sociale sau inteligenta emotionala.

Chiar si copiii incepand cu varsta de 3 ani pot invata multe cu ajutorul jocurilor online educative. Pot invata din anumite jocuri sunetele, literele, formele geometrice si multe alte lucruri.

Un alt avantaj al jocurilor online pentru copii- acestea pot imbunatati capacitatea de concentrare sau atentia copiilor. Pentru a juca un anumit joc, copiii trebuie sa fie atenti la anumite reguli si sa realizeze anumite sarcini pentru a castiga. Vor invata si sa fie mai rabdatori, un lucru esential pentru a castiga.

De asemenea, copiii de varste mai mari pot sa beneficieze si de alte competente dobandite cu ajutorul jocurilor online. Castigand, vor avea mai multa incredere in ei si in propriile forte si se vor simti mai puternici.

Iata alte cateva beneficii pe scurt, la care nu te-ai gandit cu siguranta:

  • dezvoltarea caracterului social in timpul interactiunii cu alti jucatori.
  • ameliorarea coordonarii ochi-creier-mana.
  • dezvoltarea capacitatii de a rezolva anumite probleme.
  • ameliorarea reflexelor psiho-motorii.
  • intarirea conceptualizarii spatio-temporale.
  • dezvoltarea capacitatilor de deductie, copii fiind confruntati cu unele decizii care au un efect in cadrul jocului.
  • stimularea muncii in echipa, dar si spiritul strategic.

Si in final, jocurile online pentru copii pot stimula si invatarea unei limbi straine. Multe jocuri nu sunt disponibile decat in engleza deci copiii se pot familiariza cu un vocabular precis de la o varsta frageda, dar si cu logica unei alte limbi.

Vezi si:  Scooby-Doo: un prieten nemuritor
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *