Ce spun cercetatorii despre jocurile online

0

Studii organizate de cercetatori americani au confirmat faptul ca adultii care obisnuiesc sa joace multe jocuri online de actiune isi pot imbunatatii vederea intr-un mod semnificativ.

Acestia au declarat faptul ca oamenii care au participat la training-urile de jocuri video si-au imbunatatit abilitatea de a observa diferentele subtile dintre umbrele ce se pot forma cu ajutorul culorii gri, o descoperire ce poate fi de folos oamenilor care au probleme atunci cand conduc pe timp de noapte.

In mod normal, pentru a imbunatatii aceasta abilitate a ochilor, persoanele in cauza ar trebui sa poarte ochelari speciali sau sa faca o operatie cu laser pentru a schimba optica ochilor, a spus Daphane Bavelier, profesor la Universitatea Rochester din New York. Acesta a descoperit faptul ca jocurile pe calculator pot antrena creierul sa proceseze informatia vizuala mult mai eficient, iar aceste improvizari dureaza luni intregi chiar daca persoana s-a oprit din folosirea acestor jocuri. Multe din jocurile online ce le gasiti pe site-ul Jocury sunt de asemenea benefice ochilor, dar si educative. Jucate cu moderatie, jocurile online chiar pot aduce beneficii!

Pentru a dovedi beneficiile ce le aduc jocurile video, echipa de cercetatori condusa de Bavelier a impartit 22 de studenti in doua grupe mai mici. Prima grupa a jucat jocul produs ce cei de la Activision Blizzard Inc, si anume Call of Duty 2 si Unreal Tournament 2004 de la Epic Games, in timp ce a doua echipa a fost testata pe jocurile The Sims 2 de la Arts Inc, un joc care nu necesita multa coordonare a ochilor.

Cele doua grupe au jucat cate 50 de ore din fiecare joc atribuit individual, pe o perioada de 10 saptamani. La sfarsitul acestui test, cei care au jucat jocuri de actiune au aratat o crestere cu aproximativ 50% in abilitatea de a deosebi umbrele create de culoare gri, in timp ce grupa care a fost testata pe jocul Sims nu a aratat nici o modificare substantiala. Bavelier a descoperit de asemenea faptul ca practicantii jocurilor de actiune si-au imbunatatit cu peste 55% si modul in care percep diferentele de contrast ale acestor jocuri.

Vezi si:  Casino online- tendinte pentru anul 2020

Cand oameni joaca jocuri de actiune, ei schimba modelul creierului responsabil cu procesarea partii vizuale a jocului. Aceste jocuri forteaza practic sistemul vizual al oamenilor pana la limita, iar creierul incearca sa se adapteze la aceste modificari. Cercetatorii au mai adaugat faptul ca practicarea acestor jocuri pe o perioada mai lunga de timp, poate fi folositoare chiar si in corectarea diferitelor defectiuni ce pot surveni la nivelul ochilor, in special in ceea ce priveste corneea. Asadar, jocurile cu actiune va pot fi de mare folos daca aveti mici probleme cu ochii. Insa ideea este sa nu abuzati de ele si nici sa nu stati prea aproape de monitor/tv.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *