Despre fotbal si …. iarasi fotbal

0

Despre fotbal si dragostea pentru fotbal

Fotbalul este cu siguranta cel mai îndragit sport la nivel national si international. Tot ceea ce înseamna în zilele noastre sport de performanta se poate traduce fara niciun fel de problema prin fotbal. Fiind de departe cel mai mediatizat sport în întreaga lume, fotbalul se bucura de o mare recunoastere, atat la nivelul aprecierii sale de catre suporteri, cat si în practica, copii de cele mai mici varste apucandu-se de fotbal pentru a învata, fie sa devina campionii de maine, fie pentru a se juca pur si simplu alaturi de prietenii lor. Fotbalul este foarte îndragit deopotriva, atat de fete, cat si de baieti, chiar si fetele jucand cu o mare placere fotbal, atunci cand au timp sau cand vor sa imite „ce fac baietii”. Ca sa si exemplificam mai bine acest sentiment pe care îl manifesta fetele, va putem spune faptul ca exista si campionate nationale de fotbal feminin si da, chiar si campionate europene sau campionate mondiale dedicate fotbalului feminin. Daca facem o scurta analiza a celor mai îndragite sporturi pe plan international, putem pune fotbalul pe primul loc fara doar si poate. si daca tot este atat de îndragit, de ce nu am putea afla si ceva mai multe informatii utile despre tacticile de joc, despre ideile pe care le au managerii si alte minunatii ale fotbalului modern.

 

Portari, fundasi, mijlocasi si atacanti, totul pentru victorie

Astfel, cat priveste tacticile si legile pe care fotbalul le propune spre a fi respectate, se cunoaste în mod cert faptul ca portarul trebuie sa stea în poarta, sa apere buturile si este de asemenea si singurul jucator care are voie sa atinga mingea cu mana, în propriul sau careu, fara a primi vreun avertisment de ilegalitate din partea arbitrului.

De-a lungul timpului, fotbalul a evoluat, ca orice alt sport bineînteles si reda din ce în ce mai multe perspective sau denumiri ale jucatorilor în teren, în functie de pozitiile pe care acestia le ocupa. În afara portarului, care reprezinta si centrul defensivei unei echipe, mai exista si postul de fundas. Acest post este reprezentat de catre un jucator specializat în prevenirea oricarei tentative provenite din partea jucatorilor adversi, de a marca un gol. Fundasii sunt de obicei jucatori cu o constitutie mai impunatoare, mai solida, acestia trebuind sa fie stalpii apararii echipei si trebuind sa faca fata tuturor încercarilor adversarilor de a înscrie.

Trecem mai departe de sfera defensivei si ajungem la mijlocul terenului, unde îsi au locul jucatorii de fotbal denumiti generic mijlocasi. Acestia sunt de fapt jucatorii ce au rolul de a organiza jocul ofensiv al echipei, fiind responsabili cu pasele decisive pe care le dau colegilor din atac. Mijlocul terenului trebuie acoperit foarte bine, de obicei mijlocasii facand legatura dintre aparatori si atacanti, ei avand si o arie de acoperire a terenului mult mai mare, retragandu-se la nevoie în aparare sau mergand împreuna cu colegii din atac, ajutand forta ofensiva a echipei.

În afara fundasilor si a mijlocasilor, cel mai „important” rol de pe terenul de fotbal este cu siguranta cel pe care îl au atacantii. Cei mai celebrii jucatori de fotbal din lume, precum Wayne Rooney, Lionel Messi, Alessandro Del Piero, Zinedine Zidane, Karim Benzema, Radamel Falcao sau ca sa nu mai spunem si despre arhicunoscutii Pele sau Diego Armando Maradona, toti acestia fiind atacanti de super clasa mondiala, de numele lor legandu-se multe din performantele sportive din istorie fotbalului, atat modern, cat si cel clasic. Practic, rolul unui atacant este acela de a marca goluri în poarta adversarului. Desi am mentionat faptul ca rolul atacantului este cel mai important, aceasta mentiune se refera mai mult la faptul ca atacantii sunt cei mai cunoscuti jucatori, ei fiind responsabili de marcarea golurilor, fiind considerati masinariile de goluri ale unei echipe de fotbal. De asemenea, mijlocasii
fundasii si portarii au un rol la fel de important în echipa, însa ce fan al unei echipe poate uita de golurile memorabile pe care le-a înscris un super atacant?

Atat fundasii, cat si mijlocasii si atacantii pot avea diverse roluri pe teren, ei putand juca pe o anumita banda a terenului, fie pe stanga, fie pe dreapta, fie pe centru, etc. Cele mai cunoscute formule de joc din fotbalul modern sunt: 4 – 4 – 2, 3 – 4 – 3 , 4 – 3 – 3.

Pe internet au aparut o sumedenie de simulatoare de jocuri cu fotbal, astfel ca va puteti petrece timpul liber jucand un astfel de joc.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *