Influenta jocurilor online asupra tinerilor

0

Este foarte evident ca internetul are o influenta directa asupra tinerilor. Site-urile de muzica, retelele de socializare si site-urile de jocuri online sunt foarte populare in randul acestora. Aceste tipuri de site-uri cresc in popularitate pe zi ce trece si din ce in ce mai multi tineri ajung intamplator sau din bunavointa pe aceste site-uri.

In acest articol voi incerca sa detaliez influenta acestor site-uri asupra tinerilor din ziua de astazi, caci chiar daca sunt o metoda buna de divertisment, au de asemenea si un impact asupra utilizatorilor.

Faptul ca stam mult in fata computerului ne va dauna pe termen lung. Daca ne petrecem mult timp in fata calculatorului atat ochii cat si spatele vor avea de suferit. Indicat este ca tinerii sa se distreze prin jocuri care implica miscare si nu prin jocuri care presupun statul indelungat in fata computerului. Orice parinte ar trebui sa stie ca este foarte daunator pentru copii sa isi petreaca mai mult de 1-2 ore in fata unui computer, chiar daca acestia se distreaza si se simt bine, pe termen lung vor avea de suferit. Daca copilul tot isi petrece o serioasa parte din timp bucurandu-se de jocuri online, indicat ar fi sa se bucure de jocuri care presupun folosirea mintii.

Creeaza dependenta. De multe ori se intampla ca desi ne propunem sa jucam timp de 30 de minute – o ora, ajungem sa ne trezim ca de fapt am stat in fata computerului ore intregi. Dependenta fata de jocurile online ia nastere foarte usor prin intermediul graficii ultramoderne si a divertismentului oferit de aceste jocuri. Nu este chiar indicat pentru tineri sa isi petreaca prea multe ore in fata computerului jucand tot felul de jocuri online. Acestea trebuie vazute doar ca o metoda aleatorie de divertisment.

Vezi si:  De ce prefera internautii jocuri online

Ajuta la dezvoltarea gandirii. Aceste jocuri te ajuta intr-o oarecare masura si la dezvoltarea gandirii, insa conteaza mult ce fel de jocuri joci. Unele ajuta chiar si la dezvoltarea reflexelor. Cu toate acestea, problema este ca din moment ce incepi sa simpatizezi aceste jocuri, iti vei petrece din ce inc e mai mult timp jucandu-le si astfel ajungem din nou la primele doua dezavantaje enumerate mai sus.

Din punct de vedere al unui parinte implicat in educatia copilului sau ar tebui sa le permitem acestora sa se bucure de jocurile online, insa sa o faca calculat si nu sa piarda ore intregi in fata computerului.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *