De-a lungul timpului gamingul a cunoscut mai multe etape. O sa incepem prin prezentarea unor jocuri care au marcat istoria gamingului, iar apoi o sa dau numele catorva companii producatoare de jocuri care au schimbat fata gamingului.

Primul joc, daca il putem numi asa este ‘Tennis for Two’ care a fost lansat in anul 1950 de catre William Higinbotham, acest a reusit sa-l produca pentru Osciloscop. Proiectul lui Higinbotham a marcat istoria gamingului anilor ’50-’70.

Perioada 1980-1986 a fost marcata de celebrul joc ‘Pacman’ care in scurt timp a devenit un hit. Cel care juca trebuia sa-l plimbe pe Pac-Man in jurul unui labirint pentru a aduna toate discurile galbene, dar in acelasi timp trebuia sa fie atent la fantome. Jocul a fost lansat de catre compania Namco in mai 1980 pe platforma Arcade.

Alte jocuri noi au fost dezvoltate mai tarziu, cum ar fi : Donkey Kong in anul 1986, Sonic the Hedgehog si Street Fighter II in anul 1991, Super Mario 64 pentru Nitendo in 1996 si multe altele care au prins foarte bine la public datorita dezvoltarii lor pe computer.

Cele mai multe jocuri au fost lansate in perioada anilor 2000-2010, deoarece foarte multe companii au inceput sa produca bani si au avut potenta necesara pentru continuarea proiectelor. EA Games care era o companie necunoscuta, fondata inca din anul 1982 de catre Trip Hawkins si-a facut o imagine buna prin lansarea unor jocuri in serie precum: Battlefield, Burnout, Command & Conquer, Dead Space, Dragon Age, sau FIFA care a insemnat parafarea companiei cu Federatia Internationala de Fotbal, avand acces la toate echipele afiliate.

Vezi si:  Jocurile cu Batman

Chiar daca este mult mai veche decat EA Games, compania japoneza Konami nu a iesit in evidenta decat prin cele doua jocuri in serie care le aduce incasari uriase de cativa ani : Pro Evolution Soccer si Silent HIll. Chiar daca este un rival foarte puternic al celor de la EA Sport, Konami nu detine lista completa cu licentele echipelor afiliate la Fifa, insa acestia detin controlul asupra celui mai important turneu intercluburi din lume, Liga Campionilor.

Pe langa Konami si EA Games, in istoria recenta a gamingului mai scrie cateva pagini o alta companie japoneza Sega sau Ubisoft care este mai tanara decat EA cu 4 ani, fiind fondata in 1986.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *