Jocurile pot influenta pozitiv educatia copiilor

0
jocuri online

Desi majoritatea cercetatorilor in domeniu sunt de parere ca jocurile dauneaza in cele mai multe cazuri, atat adolescentilor cat si copiilor mai mici, iata care au aparut si studii mai optimiste care demonstreaza faptul ca jocurile pe internet pot influenta pozitiv educatia copiilor. Daca sunteti parinti, cel mai probabil ca acest articol este de interes. Urmariti in continuare cam cum ar trebui sa procedati pentru a profita de jocuri pentru a va educa mai bine copiii.

jocuri onlinePrimul pas pe care il aveti de facut ca parinte este sa stabiliti exact care sunt tipurile de jocuri pe care i le permiteti copilului vostru sa le joace. Acest lucru il puteti face foarte simplu. Nu trebuie decat sa cautati pe google jocuri pentru fete sau pentru baieti. Ideea este in felul urmator: jocurile respective trebuie sa promoveze oarecare activitati practice, astfel incat copilul vostru sa aiba mereu ceva de invatat din ele. Pentru fete, puteti cauta jocuri de gatit, jocuri de tip dress-up, sau daca sunt ceva mai mari de 6 anisori, puteti incerca jocuri educationale care le pot invata sa numere sau sa citeasca.

Pentru baieti, desi tendinta e spre jocurile care promoveaza violenta, ca parinte responsabil ar trebui sa limitati pe cat posibil accesul la astfel de jocuri. Bineinteles ca nu veti pune acum baietii sa joace jocuri restaurant de exemplu, insa aveti destule alte categorii: jocuri cu masini, jocuri cu fotbal, jocuri de construit.

Cel de-al doilea pas pe care trebuie sa-l faceti este sa limitati activitatea zilnica a copilului dumneavoastra in fata calculatorului la cel mult 2-3 ore. Aceasta este, dupa studiile cercetatorilor, metoda cea mai buna de a lasa copiii sa se joace si in acelasi timp de a le influenta educatia intr-un mod pozitiv.

Stiu insa ca nu toti parintii au copii asa mici, iar in acest caz jocurile de societate, jocurile de gandire si jocurile de strategie sunt categoriile cele mai recomandate. Aceste jocuri produc schimbari asupra cortexului, schimbari care ajuta tinerii in a deveni mult mai agili, in a gandi mai limpede si in a lua cele mai bune decizii. Iata asadar cum jocurile online nu sunt atat de daunatoare pe cat se spune. Totul e sa le alegi mereu pe cele bune.
Vezi, de asemenea, care sunt cele 4 tipuri de jocuri preferate de copii.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *