Remi online, un joc cu adevarat antrenant

1

Jocul de Remi.

Cu totii probabil ati avut contact cu jocul de Remi macar odata in viata, acesta fiind probabil unul dintre jocurile cele mai antrenante la o reuniune seara cu prietenii.

Putini insa stiu ca remi, un joc cu o vechime de aproape 200 de ani este raspandit in toata lumea, existand extrem de multe variatii, de la continent la continent si chiar de la tara la tara.

Istoria jocului de Remi.

Asemeni jocului de Poker, ale carui origini cu mult mai vechi sunt extrem de disputate, si originile jocului de Remi sunt destul de neclare, potrivit istoriei.

Teoria Chineza.

Potrivit acestei teorii, jocul ar fi luat nastere in China secolului XIX. La baza ar fi stat Khanhoo, un joc foarte popular printre chinezi la acele vremuri. De asemenea, un precursor al jocului de Remi poate fi considerat si Domino-ul, un joc cu o istorie milenara in China.

Teoria Mexicana.

Potrivit acesteia, originile jocului de Rummy ar fi in Spania, regulile fiind preluate din Mexic, unde acesta purta numele de Conquain. Nu a durat foarte mult pana cand Conquain a fost importat in SUA, unde denumirea acestuia s-a schimbat in Cooncan. A fost doar o chestiune de timp pana ce jocul “a traversat” oceanul, ajungand in Anglia, regulile fiind usor schimbate de englezi. Astfel a luat nastere Rum.

Teoria Americana

Potrivit acestei teorii, precursorul remiului ar fi mult mai cunoscutul Whiskey Poker, joc din care ar fi derivat Rum Poker si mult mai rarziu Remi.

Jocul de remi romanesc, asa cum il stim cu totii, a fost inventat cu aproximativ 40 de ani in urma de romanul Ephraim Hertzano, care emigrand in Palestina a patentat jocul si a inceput vanzarea lui.

Vezi si:  Care sunt avantajele jocurilor online pentru copii?

Remi online.

Odata cu dezvoltarea accelerata a internetului, au aparut, cu de altfel era si normal, platforme online unde se poate juca remi online, cu parteneri din lumea intreaga.

Avantajul jocului de remi online il constituie faptul ca nu mai trebuie sa iti reunesti gasca seara pentru a inchinge o partida din jocul preferat, putand juca, la orice ora direct din fata calculatorului personal.

Deasemenea, un alt mare avantaj il constituie faptul ca pe o platforma online poti juca o mare varietate de jocuri de tip remi, printre care putem aminti Remi traditional, Canasta, Gin Rummy, Oklahoma, Buracco, Okey (varianta turceasca a jocului de remi) sau Mahjong (varianta chineza).

Pe internet, vei gasi in orice moment un partener de joc, in orele de varf fiind cel putin cateva mii de jucatori online.

Daca v-am starnit interesul, nu va ramane decat sa incercati un joc online, si va asiguram ca veti avea parte de o experienta de neuitat.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

1 thought on “Remi online, un joc cu adevarat antrenant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *