|

5 carti must have pentru toamna anului 2018

Ai o lista intreaga de carti pe care vrei sa le citesti in aceasta toamna? iti venim in ajutor in acest caz, cu o selectie care sa te inspire.

Samar Yazbek, The Crossing. Un roman bulversant si necesar, unde Rima este cea care povesteste viata sa in Damas, Siria. Uneori, evenimentele se busculeaza la ea in cap si actiunea nu este una lineara. Traieste intr-o lume plina de poezie, la fel ca si in carta sa prefertaa, « Micul Print » de Exupery.

Este o carte « must have » pentru a intelege tragedia absoluta prin care trece Siria. Este vorba despre tristetea infinita a unei tari care se scufunda in oroare.

Adeline Dieudonné, La Vraie Vie. Este un roman scurt, dar extrem de intens. Inca de la inceput, ne trezim in mijlocul unei familii care nu este deloc banala. De-a lungul paginilor, suspansul creste si se ajunge pana la o ambianta angoasanta si terifianta.

Leni Zumas, Red Clocks. Intr-un viitor apropiat, in Statele Unite, avortul este ilegal si sanctionat cu inchisoarea. Canada blocheaza frontierea femeilor care ar vrea sa faca asta. Adoptia si procrearea medicala asistata vor fi interzise penru femeile singure. Cuplul heterosexual sta la baza acestei societati.

In acesta carte se povesteste destinul mai multor femei si se descrie un viitor care nu pare prea indepartat sau imposibil. O carte feminista care nu trebuie ratata in aceasta toamna.

Yasmina Kadhra, Khalil. Noul roman al unuia din cei mai buni autori contemporani din Maghreb este de o finete incredibila si ne ofera o alta perspectiva, inedita chiar cu privire la terorism. Realismul si justetea sau sunt incredibile.

Odioasele atentate de la 13 noiembrie 2015 vor ramane pentru multa vreme in memorie. Iar naratorul Khalil, facea parte din grupul de kamikaze de pe stadion care trebuia sa transforme sarbatoarea intr-un doliu planetar.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...