5 carti must have pentru toamna anului 2018

0

Ai o lista intreaga de carti pe care vrei sa le citesti in aceasta toamna? iti venim in ajutor in acest caz, cu o selectie care sa te inspire.

Samar Yazbek, The Crossing. Un roman bulversant si necesar, unde Rima este cea care povesteste viata sa in Damas, Siria. Uneori, evenimentele se busculeaza la ea in cap si actiunea nu este una lineara. Traieste intr-o lume plina de poezie, la fel ca si in carta sa prefertaa, « Micul Print » de Exupery.

Este o carte « must have » pentru a intelege tragedia absoluta prin care trece Siria. Este vorba despre tristetea infinita a unei tari care se scufunda in oroare.

Adeline Dieudonné, La Vraie Vie. Este un roman scurt, dar extrem de intens. Inca de la inceput, ne trezim in mijlocul unei familii care nu este deloc banala. De-a lungul paginilor, suspansul creste si se ajunge pana la o ambianta angoasanta si terifianta.

Leni Zumas, Red Clocks. Intr-un viitor apropiat, in Statele Unite, avortul este ilegal si sanctionat cu inchisoarea. Canada blocheaza frontierea femeilor care ar vrea sa faca asta. Adoptia si procrearea medicala asistata vor fi interzise penru femeile singure. Cuplul heterosexual sta la baza acestei societati.

In acesta carte se povesteste destinul mai multor femei si se descrie un viitor care nu pare prea indepartat sau imposibil. O carte feminista care nu trebuie ratata in aceasta toamna.

Yasmina Kadhra, Khalil. Noul roman al unuia din cei mai buni autori contemporani din Maghreb este de o finete incredibila si ne ofera o alta perspectiva, inedita chiar cu privire la terorism. Realismul si justetea sau sunt incredibile.

Vezi si:  Hrana pentru creier, hrana pentru suflet

Odioasele atentate de la 13 noiembrie 2015 vor ramane pentru multa vreme in memorie. Iar naratorul Khalil, facea parte din grupul de kamikaze de pe stadion care trebuia sa transforme sarbatoarea intr-un doliu planetar.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *