Statiunea Borovets – cea mai veche statiune montana din Bulgaria

0

Daca ai in plan sa iti petreci un sejur la munte destul de aproape de casa, intr-un mediu primitor, atunci pe lista trebuie sa intre statiunea Borovets. Aceasta este cea mai veche statiune montana din Bulgaria, creandu-si o reputatie foarte buna si pe plan international, datorita faptului ca a fost de doua ori gaza a doua mari evenimente mondiale, si anume Cupa Mondiala de Schi Alpin si Campionatul Mondial de Biatlon (1993).

Aici vei putea alege partii cu diferite dotari, partii pe care te vei simti bine de dimineata pana seara (unele chiar si pana noaptea – orele 22:00). Insa, din Borovets pornesc destul de multe trasee spre munti, astfel incat, cu echipamentul necesar si cu multa voi buna, vei putea pleca in drumetii pe munte.

Aceasta statiune poate fi si un loc prielnic pentru a organiza o tabara la munte, atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara. Natura va fi principalul invatator in acest caz si va avea de oferit numai lucruri bune celor care o intampina.

Incepatorii in alte schiatului vor putea lectii de schi de la profesionsti, iar cand de vor reintoarce acasa vor putea “zbura” pe partii. Prin Borovets veti gasi tot felul de restaurante, mai mici sau mai mari, insa la toate se va servi si mancare traditionala de iti va lasa gura apa.

Oferte de cazare la munte vei gasi de tot felul, de la ieftine pana la scumpe, insa totul va conta de bugetul pe care il veti aloca sejurului. Totodata, daca tot veti ajunge pe aici, poti merge sa vizitezi una dintre cele mai cunoscute biserici din Bulgaria, construita in secolul al X-lea, pe nume Rila. Aceasta nu este situata chiar in statiune, insa din centr pleaca un autobuz de mai multe ori pe zi catre acest obiectiv turistic cunoscut.

Vezi si:  Bancurile, inca la moda?
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *