|

Aceste orase sunt unice in lume

Lumea noastra este plina de lucruri impresionante si de locuri incredibile. Exista cateva locuri cu adevarat unice in lume pe care fiecare din noi ar trebui sa le vizitam maca o data in viata.

Mamata, Tunisia. Orasul Mamata din Tunisia este considerat unic in lume datorita faptului ca este subteran. Situat in partea de sud a Tunisiei, locuintele berbere ale acestui oras antic au fost construite sub pamant. Chiar daca incepand cu anii 70 au fost costruite si unele case deasupra pamantului, numeroase sunt persoanele care prefera aceste case traditionale.

Hallstatt, China. Chinezii sunt celebri pentru faptul ca sunt capabili sa faca replici dupa orice produs din lume. Un lucru valabil si cand vine vorba despre reproducerea unui oras intreg. Pentru a putea calatori fara sa fie nevoiti sa paraseasca tara chinezii au creat o replica a orasului Hallstatt din Austria. Biserica, strazile, casele, toate sunt indentice cu orasul din Austria.

Longyearbyen, Norvegia. Longyearbyen este capitala administrativa a arhipelagului Svalard din Norvegia situat in oceanul Arctic. Pe langa faptul a reprezinta cel mai nordic punct locuit din lume, acest oras poseda si o alta particularitate, este un loc in care nu se poate muri. In ciuda existentei unui cimitir, acesta din urma nu a fost folosit de mai bine de 70 de ani. Motivul? Climatul glacial al regiunii impiedica descompunerea cadavrelor ceea ce atrage animalele salbatice. Persoanele care mor sunt transportate cu avionul in Norvegia.

Whittier, Alaska. Whittier este u orasel din Alaska cu doar 220 de locuitori. Particularitatea acestui oras este ca este situat intr-o cladire de 14 etaje. Cladirea, o fosta instalatie militara adaposteste si un spital, o statie de politie, o biserica si magazine. Obiectivul adunarii tuturor localncilor este acela de a economisi in ceea ce priveste caldura deoarece aceasta regiune este deosebit de rece.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...