Aceste orase sunt unice in lume

0

Lumea noastra este plina de lucruri impresionante si de locuri incredibile. Exista cateva locuri cu adevarat unice in lume pe care fiecare din noi ar trebui sa le vizitam maca o data in viata.

Mamata, Tunisia. Orasul Mamata din Tunisia este considerat unic in lume datorita faptului ca este subteran. Situat in partea de sud a Tunisiei, locuintele berbere ale acestui oras antic au fost construite sub pamant. Chiar daca incepand cu anii 70 au fost costruite si unele case deasupra pamantului, numeroase sunt persoanele care prefera aceste case traditionale.

Hallstatt, China. Chinezii sunt celebri pentru faptul ca sunt capabili sa faca replici dupa orice produs din lume. Un lucru valabil si cand vine vorba despre reproducerea unui oras intreg. Pentru a putea calatori fara sa fie nevoiti sa paraseasca tara chinezii au creat o replica a orasului Hallstatt din Austria. Biserica, strazile, casele, toate sunt indentice cu orasul din Austria.

Longyearbyen, Norvegia. Longyearbyen este capitala administrativa a arhipelagului Svalard din Norvegia situat in oceanul Arctic. Pe langa faptul a reprezinta cel mai nordic punct locuit din lume, acest oras poseda si o alta particularitate, este un loc in care nu se poate muri. In ciuda existentei unui cimitir, acesta din urma nu a fost folosit de mai bine de 70 de ani. Motivul? Climatul glacial al regiunii impiedica descompunerea cadavrelor ceea ce atrage animalele salbatice. Persoanele care mor sunt transportate cu avionul in Norvegia.

Whittier, Alaska. Whittier este u orasel din Alaska cu doar 220 de locuitori. Particularitatea acestui oras este ca este situat intr-o cladire de 14 etaje. Cladirea, o fosta instalatie militara adaposteste si un spital, o statie de politie, o biserica si magazine. Obiectivul adunarii tuturor localncilor este acela de a economisi in ceea ce priveste caldura deoarece aceasta regiune este deosebit de rece.

Vezi si:  Cazare langa aeroportul Otopeni
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *