Borsa, una din perlele Maramuresului

0

Statiunea Borsa din Maramures este situata la poalele muntilor Rodnei si este una dintre cele mai vechi localitati de tip statiune din Maramures. Aflata la 850 m altitudine, Borsa ofera turistilor partii de schi intre 200 si 2700 m, atat pentru amatori cat si pentru profesionisti.

Pentru cei care cauta cazare Maramures Borsa e bine sa stie ca aceasta statiune nu ofera numai distractie, ci ca este si o oaza de sanatate. Apele minerale din Borsa sunt eficiente in tratarea afectiunilor tubului digestiv, renale, etc, iar factorii naturali ajuta la imbunatatirea functiilor pulonare, cardio-vasculare si ale sistemului nervos.

Fiind o statiune in totala ascensine, posibilitatile de cazare in Maramures Borsa sunt multiple , iar turistii pot profita de preturi accesibile la vile, pensiuni sau hoteluri care ofera si demi-pensiune, mic dejun sau all inclusive, dupa preferinte. Exista oferte de cazare care ofera un pret redus la mai multe nopti achizitionate sau una sau doua nopti gratis.

Pentru cei care doresc sa viziteze Romania, Borsa Maramures trebuie inclusa neaparat in itinerariul lor. Borsa este accesibila turistilor fie prin transportul cu maxi-taxi fie cu masina personala, avand multiple cai de acces prin rutele forestiere la obiectivele interesante.
Cazarea in Maramures Borsa ia amploare in perioada iernii cand turistii sunt atrasi de practicarea sporturilor de iarna. Cei interesati de schi au doua partii pentru avansati, Telescaun si teleschi in zona Stiol, si o zona de schi in Baia Borsa cu partie nocturna pentru cei mai putin experimentati. In Borsa se construieste in prezent cea mai lunga si mai moderna partie de schi din estul Europei, avand ca instalatie de transport pe cablu o instalatie de Telegondola Debraiabila de 8 locuri. In Borsa se afla deja de mult timp o trambulina de sarituri cu schiurile pe care, nu demult, se organizau concursuri pentru schiori profesionisti. Atractiile turistice si punctele de interes pe timp de vara in Maramures Borsa sunt: Cascada cailor, Cariera de piatra, Varfurile Pietrosul Rodnei, Lacul Iezer, Cabana meteorologica, lacul Stiol, varful Toroioaga si Caldarea Puzdrele.

Vezi si:  Caras Severin si locurile sale de vacanta
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *