Branul este o mica statiune de vacanta din judetul Brasov, situata in culoarul Rucar Bran, si umbrita dintr-o parte de muntii Bucegi, iar din cealalta, de masivul calcaros Piatra Craiului.

Peisajul montan deosebit, partiile de ski si binecunoscutul castel al Reginei Maria de aici, considerat de multi a fi castelul lui Dracula, fac din Bran un obiectiv turistic de prima clasa, care este vizitat anual de cateva zeci de mii de turisti.

Daca doresti sa gasesti cazare in Bran, aceasta nu va fi o problema, indiferent daca alegi locatia pentru un sejur linistit sau daca vrei sa faci un team building cu compania, pentru ca oferta este vasta. Exista atat hoteluri mari cu peste 100 de locuri de cazare, cat mai ales pensiuni numeroase si pentru toate gusturile cu zecile.

Castelul Bran dateaza din secolul al XIV-lea si astazi a devenit una dintre cele mai valoroase proprietati din Romania si, pentru turisti, un muzeu interesant si frumos organizat. In curtea larga a castelului se afla un min parc etnografic, iar la iesirea din acesta un targ de obiecte traditionale si de artizanat, multe restaurante si baruri, si in imediata apropiere se gaseste centrul statiunii, cu un parc micut si elegant si cu cladirile administrative principale.

In dreapta si in stanga soselei, se intinde pe cativa kilometri buni satul, din care pleaca catre crestele adiacente poteci si trasee turistice de toate dificultatile. De aceea, unitatile de cazare din Bran ofera o multime de facilitati legate de sporturile montane, cum ar fi: plimbari cu ATV-urile, echipament si instructori de catarat, posibilitatea de a face tiroliana sau rapel pe munte, mountainbike, parapanta si alte activitati outdoor, care fac deliciul turistilor activi si plini de energie. Pe timpul iernii cand traseele montane sunt inchise din cauza periculozitatii pe care o prezinta, turistii vin sa se bucure de partii de ski mai putin aglomerate ca in Poiana Brasov sau Predeal. In Bran sunt 3 partii: Zanoaga, Bran 1 si 2. Preturile pentru o urcare cu telefericul sunt de 3 lei/ adult, iar un echipament de snowboarding sau ski costa de inchiriat doar 30 de lei /zi.

Haideti sa trecem in revista si cateva dintre unitatile de cazare Bran si preturile pe care acestea le ofera turistilor care viziteaza Branul.

Exista in primul rand cateva hoteluri de 4 stele pentru cei mai pretentiosi sau pentru companiile care vin in Team Building, cum ar fi Hotel Contele Vladimir, Nobilis, Belvedere, Wolf 2 si altele. O camera dubla la 4 stele costa intre 40 si 70 Euro.

In al doilea rand, ar trebui sa luati in considerare cele peste 50 de pensiuni de 3 si 4 margarete, al caror farmec traditional si pozitionare excelenta va vor facilita sederea cat mai indelungata si oferi tot confortul necesar. Cateva dintre acestea sunt: Transylvania Inn, Coroana Reginei, Casa din Bran, Doina Branului, Conacul Boieresc. Preturile pe camera la acestea variaza intre 35 si 20 de Euro pe noapte.

Mai sunt si complexe turistice de dimensiuni mai mari pentru grupurile extinse, situate la o distanta oarecare de statiune, pentru asigurarea intimitatii vizitatorilor: complexul Angelica sau Club Vila Bran sunt doar 2 dintre acestea.

Daca calatoriti cu un buget redus, trebuie sa stiti ca exista si posibilitatea de cazare in camping-ul Vampire, unde este loc pentru peste 200 de rulote si mult mai multe corturi, iar pretul pe noapte pentru un cort ajunge la 3 euro pe noapte.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *