Ce merita sa vizitezi daca ajungi in Mons, Belgia

0
ce-merita-sa-vizitezi-daca-ajungi-in-mons-belgia

Structurile de reper si cladirile vechi de secole, impreuna cu muzeele, festivalurile si alte atractii, fac din Mons, un oras demn de vizitat. Mons (cunoscut si sub numele de Bergen in flamanda) se afla pe o creasta intre doua rauri, Haine si Trouille, si este un oras important de jonctiune intre Bruxelles si Paris. Originile sale dateaza din secolul al VII-lea, cand aici a fost construit un castel, iar putin mai tarziu a fost fondata o manastire inchinata Sfantului Waltrude.

ce-merita-sa-vizitezi-daca-ajungi-in-mons-belgiaApogeul orasului Mons a fost in secolele XIII si XV, cand a devenit capitala judetului Hennegau, dar orasul a suferit considerabil in timpul razboaielor din secolele XVII si XVIII si si-a pierdut importanta. Astazi, orasul gazduieste numeroase institutii culturale si stiintific, si o serie de muzee fascinante. Iata care sunt principalele atractii turistice ale orasului Mons, si cum poti ajunge in Belgia.

Modalitati de transport

Poti ajunge in Belgia usor si rapid, cu avionul. Dar, aceasta este cea mai costisitoare modalitate de transport. Pentru a ajunge in siguranta si pentru a avea o calatorie confortabila, poti opta pentru transport de persoane in Belgia cu microbuzul. Aceasta optiune iti ofera posibilitatea de a transporta mai mult bagaj, si este mult mai accesibila la pret. In cazul in care ai mai multe bagaje, sau este vorba de o relocare, atunci poti apela la un serviciu de transport colete in Belgia, care oferta preluare si livrare direct la adresa.

Atractii turistice in Mons, Belgia

Primaria

Fatada primariei a fost proiectata de Mattheus de Layens in 1458, in timp ce restul cladirilor primariei dateaza din secolele XV-XVIII. In interior, Salle des Commissions detine tapiserii din Bruxelles, datand din 1707, iar Salle des Mariages are cateva exemple superbe de panouri din lemn. Turistii isi pot petrece cu usurinta o dupa-amiaza aici, admirand pur si simplu fatadele cladirilor vechi.

Vezi si:  3 Monumente Istorice Din Judetul Dambovita Pe Care Nu Trebuie Sa Le Ratezi

Clopotnita din Mons

Cel mai cunoscut punct de reper din Mons este clopotnita orasului, cunoscuta si sub numele de El Catiau, care se afla pe un deal deasupra orasului, si este inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO. Turnul inalt de 87 de metri a fost construit intre 1661 si 1672, si a fost proiectat de Anthony Vincent si Louis Ledoux. Este singura clopotnita pur baroca din Belgia, cu 47 de clopote. Merita sa urci pana in varf, unde exista o platforma de observare.

Biserica Sainte-Waudru

Chiar sub dealul castelului Mons, se afla Biserica Colegiata Sainte-Waudru. Constructia a inceput in 1450 dupa planurile lui Mattheus de Layens si, desi constructia a fost intrerupta de mai multe ori, biserica este uimitoare. Nu uita sa vizitezi Trezoreria inainte de a parasi biserica. Aceasta contine o serie de lucrari religioase valoroase, inclusiv cea a Sfantului Vincent de la scoala lui Hugo d’Oignies, precum si lucrari de aur si argint din Mons si imprejurimi.

Muzeul Memorial Mons

Muzeul Memorial Mons (fostul Muzeu al Razboiului) este dedicat istoriei orasului Mons, datorita importantei sale strategice. Vizitatorii sunt introdusi pentru prima data intr-o imagine de ansamblu asupra istoriei orasului, din Evul Mediu pana la inceputul secolului XX, invatand prin exponate interactive despre relatia complexa pe care populatiile militare si civile au avut-o in zona. Aproape jumatate din muzeu este dedicat Primului Razboi Mondial, conflict care a avut un impact profund asupra orasului. Aici s-au luptat pentru prima data trupele britanice cu nemtii, iar oamenii din Mons au indurat patru ani de ocupatie inainte de a fi eliberati in 1918.

Vezi si:  Unde mergem la ski in Romania?
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *