Cinci orase mari de pe harta Romaniei

0

Romania este tara unde aerul tare de munte intalneste briza marii si unde Dunarea se revarsa linistita in Marea Neagra formand una dintre cele mai frumoase delte din lume. Denumita si “insula latina dintr-o mare de slavi”, Romania este cea mai mare tara din Balcani. Cu un relief bine proportionat si foarte variat, aceasta reuseste sa atraga din ce in ce mai multi vizitatori care descopera o altfel de Romanie de care se indragostesc iremediabil.

Pentru a face cunostiinta cu Romania este nevoie sa-i cunosti orasele, iar cele mai mari si mai vizitate cinci orase din tara vor fi prezentate pe scurt mai jos pentru a va crea o idée generala despre ele.

Orasul Bucuresti, denumit de catre turistii straini si “Micul Paris”, este cel mai mare si cel mai important centru urban al Romaniei, avand o populatie de aproape doua milioane de locuitori. Orasul Bucuresti este situat pe harta Romaniei (vezi harta Romaniei AICI) in partea de S-SE a tarii, la o altitudine de 60-90 metri, acesta find traversat de doua rauri, Dambovita si Colentina.

Orasul Timisoara este al doilea oras ca populatie din tara dupa capital Bucuresti, avand o populatie de avand 317.586 de locuitori. Numele pe care il detine si in ziua de astazi vine de la raul Timis care trece chiar prin municipiu. Acest superb oras plin de farmec si istorie se afla in partea de sud-est a Campiei Panonice si in ciuda faptului ca se afla in extremitatea vestica a tarii, el este extrem de vizitat concurand cu Bucurestiul.

Iasi este unul dintre cele mai vechi orase si se situeaza in partea de Est a Moldovei, chiar in Campia Moldovei. Fosta capitala a Romaniei se intinde pe sapte coline domoale, asemenea orasului Roma si Tulcea. Este un oras special datorita faptului ca reuseste sa combine cu success cladirile vechi (istorice) cu cele noi (moderne). Iasiul este vizitat in fiecare an de o multime de turisti chiar daca acestia trebuie sa parcurga distante rutiere destul de lungi pentru a ajunge aici.

Orasul Constanta se afla in partea de sud-est a Romaniei, chiar pe coasta Marii Negre. Prima atestare pe care o are orasul dateaza inca din anul 657 i.Hr. chiar pe locul actualei peninsule. In fiecare sezon estival, in Constanta poposesc foarte multi turisti din tara si din strainatate.

Orasul Cluj este situat in zona centrala a zonei Transilvania, chiar la intersectia unor drumuri foarte importante. Este cel mai mare oras din judetul Cluj, fiind cel mai mare centru universitar din zona.

 

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *