Din Romania, pe lista UNESCO
Romania este impanzita de obiectie turistice care atrag milioane de vizitatori din tara si din strainatate, dar si de traditii si obiceiuri care inca de mai pastreaza si amintesc de vremurile de demult, de la sate. stiati ca multe dintre atractiile turistice de astazi sunt incluse pe lista patrimoniului UNESCO? Conform site-ului UNESCO, pe lista se afla acum:
Manastirile din nordul Moldovei – cele opt biserici in stil bizantin sunt acoperite de fresce care le acopera toate fatadele. Sunt unice in intreaga Europa si indeplinesc criteriile UNESCO: picturile externe le acopera in totalitate, fiind astfel o imagine omogena a unui proiect artistic si spiritual de mare importanta, precum si un exemplu al contextului regional din Balcani in secolele 15-16.
Fortaretele Dacice din Muntii Orastiei – ceea ce impresioneaza la aceste fortarete este mopdul in care se imbina stilul arhitectural cu influente religioase si militare si conceptele caracteristice epocii de fier. Conform UNESCO, aceste fortarete sunt un simbol al nivelului cultural si socio-economic atins in acea perioada, precum si o exemplificare a modului de aparare din epoca de fier tarzie din Europa.
Centrul istoric din Sighisoara – unul dintre cele mai frumoase orase din tara, Sighisoara este si singura cetate medievala inca locuita din Europa! Daca vreti sa o vizitati, poate va puteti organiza astfel incat sa ajungeti in perioada in care se desfasoara Festivalul Medieval.
Manastirea Horezu – a fost construita in 1690 din dorinta lui Constantin Brancoveanu, fiind si o reprezentare a stilului brancovenesc si este cunoscuta in intreaga zona a Balcanilor pentru picturile sale.
Satele fortificate din Transilvania – devenite cunoscute mai ales in urma vizitelor Printului Charles, satele fortificate din Transilvania pastreaza arhitectura si traditiile specifice sasilor si secuilor.
Bisericile de lemn din Maramures – cele opt biserici incluse in Patrimoniul UNESCO sunt o dovada a talentului la prelucrarea lemnului, a culturii din aceasta zona, a importantei religiei pentru oameni de-a lungul tipului. Una din cele mai vechi din aceste biserici dateaza din 1604. Cea mai inalta biserica din lemn din Romania se numara si ea printre acestea opt – Biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavril masoara 54 de metri inaltime.
Delta Dunarii – la varsarea in Marea Neagra, Dunarea formeaza cea mai mare delta din Europa si este casa a peste 300 de specii de pasari si a 45 de specii de peste. Nu uitati aparatul de fotografiat si spray-ul contra tantarilor!
Pe cate dintre acestea le-ati vazut? Speram sa va inspire sa va rezervati acum biletele de pe aplicatia mersul trenurilor pentru urmatoarea vacanta!