royal regent park

Parcul Regent este unul dintre Parcurile Regale amplasat chiar in inima Londrei. Pe langa suprafata impresionanta de 166 de hectare, Parcul Regent mai cuprinde Gradina Zoologica a Londrei si Colegiul Regent.

Istoria Parcului Regent incepe undeva in Evul Mediu cand terenul actualului loc de recreere a fost introdus de Regele Henric al VIII-lea in proprietatea Casei Regale.

Pana in 1649 la Revolutia lui Oliver Cromwell a servit drept domeniu de vanatoare si era cunoscut drept Marylebone Park.

royal regent parkIn secolul al XIX-lea Printul Regent George, viitorul Rege George al IV-lea, a tocmit un arhitect pentru realizarea unui plan de reconstructie a terenului.

In zilele noastre Parcul Regent din Londra gazduieste numeroase activitati cu caracter recreativ si sportiv incluzand aici discipline precum tenis, netball, atletism, cricket, softball, fotbal, hochei pe iarba, fotbal australian sau rugby.

La toate acestea se adauga trei terenuri de joaca pentru copii, fiecare avand cate un supraveghetor specializat, si barci de agrement pe lacul principal.

Toate activitatile sportive se desfasoara intr-un spatiu numit Northern Parkland si sunt centrate in jurul Hub-ului.

Parcul Regent din Londra mai este atractiv si pentru amatorii de mers cu bicicleta si mai mult decat atat un loc plin de anunturi pentru romanii din UK.

La Jocurile Olimpice gazduite de Londra in 2012 Parcul Regent a fost programat sa joace un rol extrem de important gazduind intreceri ale competitiilor de baseball si softball, numai ca scoaterea competitiilor din programul olimpic a facut ca aici sa nu se mai desfasoare nicio alta intrecere.

De asemenea cursa olimpica de ciclism era programata sa treaca prin Parcul Regent, numai ca organizatorii au schimbat in ultimul moment traseul.

Parcul Regent a fost in 1982 tinta unui atac cu bomba din partea IRA, iar in 2006 a gazduit o ceremonie de cinstire a victimelor atentatelor care au zguduit Londra in 7 iulie 2005.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *