Potentialul balnear al statiunii Felix

0

Pentru aceia dintre dumneavoastra care se gandesc sa viziteze anul acesta statiunea Baile Felix, am pregatit un scurt articol care contine toate informatiile necesare. Nu ne referim aici doar la unitati de cazare si infrastructura turistica, ci inclusiv la conditiile climatice si la tratamentele de care puteti beneficia. Sa incepem asadar cu inceputul: statiunea Felix este localizata in Campia Crisurilor la zona de contact a acesteia cu Dealurile de Vest, la o altitudine de 140 m si la o distanta de doar 9 km de Oradea si granita cu Ungaria. De la Bucuresti pana la Felix, distanta rutiera este de 660 km. Se poate ajunge aici cu autocarul, trenul sau masina personala. Exista si o cursa zilnica aeriana din Bucuresti la Oradea. Din Oradea exista curse speciale din ora in ora cu microbuze.

De ce ar trebui sa veniti aici pentru tratamente si mai ales ce recomanda statiunea Baile Felix, pentru tratarea unei game largi de afectiuni? Ei bine, in primul rand se remarca factorii naturali, cum este climatul bland si umed (de curatare) si apele oligominerale, hipotermale, bogate in sulfati, calciu, sodiu. In al doilea rand, statiunea se bucura de numeroase baze de tratament, echipate modern si personal medical corespunzator.

Care sunt afectiunile pe care le puteti trata aici?

In primul rand, bolile care raspund cel mai bine la tratamentele cu ape termale sunt cele ale aparatului locomotor. Pai precis este vorba despre reumatism si alte boli cornice sau degenerative. Ca indicatii secundare insa, se pot trata aici si boli ale sistemului nervos, ale aparatului reproductiv, boli endocrinologice. Mai sunt inca doua categorii de pacienti care pot gasi in unitatile de cazare Felix confort si alinare: cei care se recupereaza in urma unor operatii sau fracturi si cei care care doresc sa urmeze un tratament geriatric. Inainte sa va luati biletele de vacanta insa, consultati un medic pentru a va asigura ca nu exista niciun fel de contraindicatii. Se pot face aici si o seria intreaga de investigatii pentru a va asigura ca sanatatea dumneavoastra este integrala.

Vezi si:  Unde sa mergi in vacanta

Iata si care sunt procedurile care se pot urma:

– Curele cu ape minerale sunt in general externe: bai in bazin sau cada. Uneori sunt insotite de plante. Se fac aici si dusuri scotiene, afuziuni sau bai drenolimfatice. Adesea hidroterapia este insotita de kinetoterapie si elongatii.

– Electroterapie de mai multe tipuri, de la Stanger, pana la bai galvanice si magnetodiaflux;

– Instalatii de aerosoli cu ape termale si medicamente;

– Impachetari cu parafina sau impachetari cu namol, in functie de necesitatile pacientului;

– Masaj de mai multe tipuri, de la cei recuperatoriu, general sau partial, pana la cel de relaxare si/sau tonifiere.

– Tratamente geriatrice de intinerire faciala si corporala. Exista cateva hoteluri care au acces la tehnologii revolutionare in domeniu geriatriei cum ar fi cele care functioneaza sub umbrela Gerovital si Aslavital. Celebrul om de stiinta Ana Aslan provine din aceasta zona a tarii si a experimentat foarte mult tratamente revolutionare propuse de ea in bazele medicale de aici.

Daca nicic asa nu v-am adus destule argumente pentru a vizita Baile Felix, intrati pe internet si bucurati-va de sute de poze ale statiunii si informatii detaliate referitoare la fiecare hotel.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *