Unde mergem la ski in Romania?

0

Statiunea Poiana Brasov se afla la cativa km sud de orasul Brasov, aceasta fiind una dintre cele mai cunoscute si cautate destinatii de schi din Romania.

Poiana Brasov se afla la altitudinea de 1020 m, in Masivul Postavarul. In statiune se gasesc mai multe partii de schi, acestea fiind: Partia Drumul Rosu – nivel de dificultate usor, 3821 m lungime; Partia Bradul – nivel de dificultate usor, 458 m lungime; Partia Stadion – nivel de dificultate usor, 325 m lungime; Partia Sulinar – nivel de dificultate mediu, 2441 m lungime; Partia Lupului – nivel ridicat de dificultate, 2860 m lungime; Partia Subteleferic – nivel ridicat de dificultate, 1000 m lungime; Partia Slalom – nivel ridicat de dificultate, 575 m lungime; Partia Ruia – nivel ridicat de dificultate, 540 m lungime; Partia Kanzel – nivel ridicat de dificultate, 350 m lungime.

In statiune se gasesc o telegondola (Postavarul), doua telecabine (Kanzel si Capra Neagra) si patru telescaune (Subteleferic, Ruia, Stadion si Bradul). De asemenea, aici se mai gasesc si terenuri de sport, restaurante, discoteci si multe hoteluri de lux, pensiuni si cabane care ofera aproximativ 3000 de locuri de cazare, cele mai multe la hoteluri de 3 si 4 stele. Pentru a alege cea mai buna oferta este bine sa va documentati intai pe internet asupra preturilor de cazare in Poiana Brasov, preturi care variaza in functie de confort, serviciile oferite, durata cazarii si perioada pentru care se face rezervarea. In statiune se gaseste si un lac, iar in apropiere se gasesc rezervatiile naturale Masivul Postavarul – 1025 ha, Stejarisul Mare – 16 ha si Pestera Valea Cetatii – 1 ha.

Vezi si:  City Break in Paris

O alta statiune aflata in apropiere de orasul Brasov este Predeal, aflata  la aproximativ 1100 m altitudine. In Predeal se gasesc urmatoarele partii de schi: Partia Clabucet, avand mai multe variante de trasee, 200 m lungime, 790 m lungime, 800 m lungime, toate cu un nivel de dificultate scazut, si 2100 m lungime cu un nivel de dificultate mediu; Partia Subteleferic, cu un nivel de dificultate scazut, 670 m lungime, si un nivel de dificultate ridicat, 1200 m lungime; Partia Garbova, cu un nivel de dificultate scazut, 900 m lungime; Partia Polistoaca, cu un nivel de dificultate scazut, 2500 m lungime; Partia Orizont, cu un nivel de dificultate scazut, 100 m lungime; Partia Trei Brazi, cu un nivel de dificultate scazut, 300 m lungime; Partia Cioplea, cu un nivel de dificultate scazut, 200 m lungime; Partia Cocos, cu un nivel de dificultate mediu, 2250 m lungime. Partiile sunt dotate cu telescaun sau teleschi.

In Predeal se gasesc locuri de cazare in hoteluri de 4 si 3 stele, dar si la pensiuni si cabane, preturile incep de la 50 lei/camera dubla si merg pana la cateva sute de lei pe noapte. In apropiere de Predeal se afla si alte statiuni renumite, cum sunt Busteni, Sinaia si Poiana Brasov.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *