Washington, orasul emblematic al Statelor Unite ale Americii

0
Washington este un stat care apartine Statelor Unite ale Americii si se gaseste in asa numita zona a Pacificului de nord-vest a Statelor Unite continentale.
Statul Washington nu trebuie cofundat cu orasul Washington D.C., capitala orientata spre satisfacerea necesitatilor oricarui localnic si turist. Intregul oras detine o multime de cladiri marete cum ar fi Casa Alba si monumente impresionante ca Monumentul Washington si Memorialul Lincoln care ii vrajesc pe vizitatori, iar pe unii dintre ei chiar ii fac sa-si doreasca o viza state pentru a incerca visul american.
Orasul si-a luat numele dupa cel mai renumit presedinte al Americii, pentru ca a reusit sa uneasca pentru prima data statele americane si a proclamat independenta tarii si anume, George Washington. Washington are o suprafata totala de 177 kilometri patrati si este distribuit in 4 districte.
In zona in care sunt acum construite Mall-ul National si cladirile statului a fost candva un teren mlastinos. A fost creat initial de catre arhitectul francez Pierre L`Enfant in anul 1791, iar de atunci este un oras verde, plin de parcuri pline cu iarba verde, strazi largi aliniate de copaci si foarte putini zgarie-nori, care-l fac sa aibe un aer european.
An de an in acest oras vin o multime de turisti straini iar pentru a merge intr-o mica plimbare pana aici trebuie neaparat sa mergi la Ambasada ca sa iti faci o rezervare pentru viza america.
Pentru cei care vor cu adevarat sa viziteze acest oras american si nu stiu ce locuri sa vada mai intai, cel mai indicat ar fi sa citeasca urmatoarele raduri si mai apoi sa se decida.
Union Station este una dintre acele atractii turistice care merita cu adevarat vizitata. Union Station este o cladire ridcata in anul 1908 de catre legendarul arhitect american Daniel Burnham. Aceasta constructie detine muzee, magazine, restaurante si un cinematograf. Chiar in fata cladirii se afla statuia lui Cristofor Columb.
Parcul Zoologic National adaposteste in total in jur de 2.000 de exemplare de la 400 de specii de animale, pe o suprafata de 66 de hectare. In acest loc se pot vedea ursi panda, zebre, camile, antilope, pelicani bruni, rinoceri, girafe, maimute, lei, tigri, lei de mare, reptile si o multime de pasari.
Parcul Dendrologic National este una dintre comorile ascunse din orasul Washington. Acest minunat parc detine o multitudine de gradini frumos amenajate, locuri ideale pentru a lua picnicul cu persoana iubita sau cu familia si o colectie foarte mare de arbori din toata lumea.
Pe langa toate acestea parcul mai detine si cateva atractii interesante printre care se numara coloanele originale de la Cladirea Capitoliului, o gradina japoneza si o colectie de bonsai. Locul este nemaipomenit atunci cand toti ciresi incep sa infloreasca.
Monumentul Washington este un obelisc care se afla pe la capatul vestic al “The National Mall” si are menirea de a-l comemora pe primul presedinte al Statelor Unite, George Washington. Acest monument de o importanta deosebita pentru poporul american a fost realizat de catre un celebru arjitect al aniilor 1800, pe numele sau Robert Mills. Monumentul este creat dintr-o roca speciala (albastra gnais), granit si marmura. Acesta este cea mai mare structura din piatra din lume si cel mai inalt obelisc avand aproximativ 170 de metri inaltime.
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *