|

Totul despre pielea sensibila

Sunt din ce in ce mai multe posesoare de piele sensibila asta din cauza agresiunilor din mediu si supraincarcarii produselor. Deci intrebarea este, cum poti tine din nou tenul inflamat sub control?

Trendurile de ingrijire a pielii se schimba, dar crema, balsamul si lotiunea sunt elementele la care ne intoarcem an dupa an, care creeaza poza cea mai clara despre nevoile noastre colective de frumusete. Si se pare ca tenul nostru trece prin timpuri grele. 23% din produsele de ingrijire a pielii lansate in Coreea de sud, intre Ianuarie si Octombrie 2017, au fost create special pentru ten sensibil, comparativ cu 11% din anul 2014.

Cautarile pe Google dupa ‘’piele sensibila” s-au dublat in ultimii cinci ani la nivel mondial. Dar cand am ajuns cu totii sa fim atat de sensibili?

Caracteristicile si definitia pielii sensibile pot parea asemanatoare, cum ar fi roseata, disconfortul si inflamatia dar motivul din spatele acestor conditii, pot sa difere enorm. Semnul cel mai frecvent al pielii sensibile este inflamarea, inclusiv acnea, rozacee sau eczema. Ori poate fi asociata cu pielea normala, care s-a ars sau asa raspunde la anumite ingrediente de ingrijire a pieli. Cea mai buna idee este sa consultati un dermatolog cosmetic.

Rutinele complicate de ingrijire a pieli, cu prea multi pasi de urmat pot duce la piele sensibila. Ingrijirea pielii nu este o stiinta exacta, pentru ca suntem diferiti. Rutina folosita de o prietena sau de o persoana de pe internet, nu este sigur ca va functiona si la noi, poate chiar va avea un efect negativ.

Stilul nostru de viata modern, adica faptul ca suntem inconjurati zilnic de agresori de piele. Fumul, poluare, radicali liberi, soarele si chiar si dispozitive precum telefonul mobil. Dar inflamatiile si irritatiile pot aparea si din cauza stresului, hormonilor, mediului inconjurator sau medicamentelor. Asa cum difera motivul, asa trebuie sa difere si tratamentul.

Inainte sa iti alegi produsele pentru tratarea tenului, afla care sunt motive pentru care tenul tau este sensibil. Dupa aceea alege produse care nu contin aceleasi ingrediente ca si produsul care a declansat sensibilitatea.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...