|

Care e timpul potrivit pentru fiecare lucru din viata ta?

Am citi recent cartea Simonei Musca, „Conjugat la feminin”, iar lectura acestei carti m-a facut sa imi pun o serie de intrebari legate de timp, de timpul potrivit, de timpul nepotrivit sau de nevoia de a avea timp pentru lucrurile care conteaza. De ce am ajuns sa ma gandesc la aceste lucruri? Poate pentru ca aceasta carte are trei parti care in loc sa poarte nume obisnuite de capitole, au nume de… TIMPURI!

advertoriale.infoAsadar, care e timpul potrivit pentru relatii, pentru prietenii, pentru casatorie, pentru intemeiat o familie? Ei bine, pentru Simona Musca, timpul potrivit pentru relatii este prezentul continuu din limba engleza, un soi de prezent care se desfasoara si se intampla deja in viitor, prin caracterul sau continuu de necontestat.

Daca esti familiarizat cu timpurile in limba engleza, atunci stii ca prezentul continuu se construieste cu verbul a fi, inainte de toate – I am reading a great book in loc de I read every day.

Asadar, aici sa fie cheia relatiilor, in timpul prezent continuu, care vorbeste despre faptul ca inainte de toate, intr-o relatie trebuie sa fim noi insine? Raspunsul nu l-am gasit in carte, doar l-am intuit si se prea poate sa-l fi intuit cu ajutorul randurilor lecturate din cartea Simonei Musca.

Acum ca stim care e timpul relatiilor, care sa fie oare timpul potrivit pentru vise, pentru talente, pentru incredere in sine si in viata? Raspunsul il gasim la fel de prompt in cartea Simonei: este vorba despre indicativul prezent.

Cu alte cuvinte, acesta este timpul actiunilor de zi cu zi, al lucrurilor facute pas cu pas, incetul cu incetul, astfel incat intr-o buna zi, in urma acestor adunari de actiuni la indicativ prezent – ma trezesc, zambesc, mananc, muncesc, intalnesc, vorbesc, iubesc si iarasi ma trezesc – sa atingem cu degetul visul nostru cel mare si apoi chiar sa-l insfacam cu ambele maini si sa devenim pe deplin satisfacuti de viata si de noi insine.

Ca tot veni vorba de visuri, care sa fie atunci timpul potrivit pentru activitatea ta, pentru cariera, pentru munca asa cum ti-o doresti tu? Ar putea fi vorba tocmai de infinitiv, conform ultimei parti din cartea „Conjugat la feminin”. Asta pentru ca munca ne face sa fim de ajutor celorlalti, indiferent daca suntem angajati, antreprenori, freelanceri, gospodine sau parinti cu norma intreaga. Iar a fi de ajutor celorlalti este la fel de important acum ca si in urma cu 1000 de ani, iar la fel de important va fi si peste zece generatii.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...