Sarcina pe saptamaniPentru toate viitoarele mamici, avem si noi sa le dam cateve sfaturi despre sarcina de urmat. Ce reprezinta o sarcina pentru o femeie, numai o femeie poate sti, este transformarea in mama. Cata grija, cat ingrijorare, si chiar cata teama si in acelasi timp bucurie si fericire pentru binecuvantarea primita din cer. Totusi, nu toate femeile sunt bine informate despre sarcina, unele pentru simplul fapt ca este prima sarcina si sunt la prima experienta de acest gen, altele pentru ca nu sau informat, sau chiar au ignorat aceste aspecte.

Ce credem noi ar trebui sa faca o femeie la prima sarcina? vedeti mai jos, poate nu avem 100% dreptate, dar este un ajutor care ajuta femeile sa invete mai multe despre sarcina.

In primul rand, dupa ce a aflat ca este insarcinata ar trebui sa se prezinte la un medic ginecolog, pentru un consult imediat ce isi confirma ca este insarcinata. Fiind la prima sarcina, ar fi bine sa faca niste analize si o ecografie care sa confirme sarcina si in acelasi timp, sfaturile si recomandaril;e despre sarcina primite la un medic ginecolog si de la medicul de familie, nu sunt chiar de aruncat.

O alta recomandare este sa frecventezi forumurile de discutii pentru mamici insarcinate. Aceste pot fi extrem de utile pentru toate femeile insarcinate, pe forum puteti discuta despre orice si mai ales despre. Puteti vedea poze cu sarcina pe saptamani ale altor mamici, puteti intra in legatura cu mamici insarcinate in aceeasi luna ca tine care vor naste in aceeasi perioada, poti cunoaste femei insarcinate din orasul tau si asa mai departe.

Vezi si:  Vitaminele si suplimentele prenatale

Cel mai important aspect este faptul ca veti afla o multime de lucruri interesante despre sarcina si vei fi pregatita despre cum va evolua si in cazul tau sarcina pe saptamani. Fiecare viitoare mamica ar trebui sa citeasca zilnic sa vada cum evolueaza sarcina, de exemplu pe www.mamicamea.ro  gaseste o serie de articole detaliate despre evolutia sarcinii in fiecare saptamana, un ghid care poate ajuta o vitoare mamica sa inteleaga transformarile prin care trece.

Urmeaza apoi recomandarea de a te relaxa si odihni in toate cele 40 saptamani de sarcina si de a nu-ti indeplini activitati sau munci prea solicitante pentru tine si bebelus. De fapt, nu fa mai nimic ce ar putea afecta bebelusul. Rasfata-te, ca poate doar acum ai ocazia, si nu o sa mai fie sotul tau asa binevoitor dupa ce vei naste. Bucura-te de tot si pune-ti iubitul sa-ti faca doar pe plac, pentru ca stii ca te iubeste dublu acum. Tu tii copilul lui in burtica ta, si asta il face sa te iubeasca mai mult! Sa contribuie si el cum poate si cum astfel incat toate aceste superbe saptamani de sarcina sa fie cat mai memorabile.

Daca ai vicii precum fumatul, consumul de alcool cafea in exces, ar fi bine sa le lasi, pana nu afecteaza sanatatea bebelusului. Daca vei discuta cu un medic despre sarcina ta, sigur iti va recomnda si sa scapi de vicii si iti va recomanda ferm sa renunti, daca tii la sanatatea copilasului tau, trebuie sa faci acest sacrificiu in sarcina!

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *